Nasıl Yapılır

Linkedin Nedir, Ne İşe Yarar?

Linkedin iş arayan ya da işverenlerin buluştuğu aynı zamanda iş hayatları ile ilgili paylaşımlar yapıldığı bir sosyal ağdır. Diğer sosyal ağlarla benzerlik gösteren Linkedin, çok daha farklı amaçlar ile kullanılmaktadır. Meslektaşların birbirleriyle çok daha kolay bir şekilde iletişim kurmaları ve kolayca arkadaş olabilmelerini hedeflemiştir.

Linkedin Ne İşe Yarar?

 Artık günümüzde insanlar referanslara oldukça önem vermektedirler. Bu sebeple Linkedin gibi sosyal alanlar da önem kazanmıştır. Linkedin kullanmanın en temel nedeni ise, iş başvurusu yapmak isteyen bireylerin basit yoldan, yani internet üzerinden iş başvurularını gerçekleştiriyor olmalarıdır. Sunumlar, dosyalar ya da yazılmış olan birçok makaleler bu mecrada rahatlıkla paylaşılabilir ve kendi reklamınızı yapabilirsiniz. Aynı zamanda Linkedin ile iş hayati ile ilgili mevzuları bilen bireyler ile bilgi alışverişlerinde bulunabilirsiniz.

 Gelişen teknoloji ile artık her şey internet üzerinde rahatlıkla yapılabiliyor durumdadır. Aynı şey iş alımlarında da geçerlidir. Siz de kendinize bir Linkedin hesabı oluşturup, işverenler ile daha kolay iletişim kurabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

  Linkedin hesabı tıpkı bir sosyal medya hesabı gibi kullanılır. Yani paylaşımlarda bulunabilirsiniz ya da başkaları ile iletişim kurabilirsiniz. Linkedin hesabınızda bir makale, fotoğraf ya da fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Böylelikle paylaşımlarınız bağlantılı olduğunuz kişiler tarafından görülebilir.

 Linkedin platformuna üye olmak için öncelikle bir e posta adresinizin olması gerekiyor. Daha sonra www.linkedin.com sitesine girerek, üyelik işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Linkedin Profiline Neler Yazılır?

 Linkedin profilinize, isim ve soy isim dışında profil fotoğrafınız ve mesleğiniz eklenir. Aynı zamanda iletişim bilgileri olarak mail adresiniz de görüntülenebilir. Yeni iş alımlarına açık iseniz, profilini yeni fırsatlara açık olarak belirtmeniz gerekmektedir.

 Ayrıca bu platforma üye olduktan sonra, sayfanızda bulunacak olan CV’de aşağıdaki bilgilerin yazılı olması gerekir:

-Deneyimleriniz

– Öğrenim bilgileriniz

– İlgi alanlarınız

– Yetenekleriniz (Diğer kullanıcılar tarafından onaylanabilir)

– Başarılar (Sertifika ve projeler)

 Linkedin’e başarılı bir şekilde üye olduktan sonra bu platformu keşfetmeye başlayıp, yeni meslektaşlarınız ile tanışabilirsiniz. Aynı zamanda kendinize Linkedin sayesinde yeni bir iş de bulabilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı