Nasıl Yapılır

Web Sitesi Analizi Nasıl Yapılır?

 Bir internet sitesinin, arama motorları sonucunda iyi sıralarda görünebilmesi için, bazı hususlar önemlidir. Bu hususların başında ise sitenin hızı ve kullanılma açısından bir sıkıntısının olmaması gelmektedir. Bir web sitesinin analizinin yapılması ise, bu ilgilere edinme açısında önemlidir.

 Web sitesinin Seo, hız, trafik ile rekabet gibi unsurlarının test edilmesine web sitesi analizi ismi verilmekmektedir. Bu dört unsurun testinin tek tek yapılması ve sitenin problemlerinin bulunup giderilmesi gerekmektedir. Sitenin sorunlarının giderilmediği takdirde, web sitesi ziyaretçi kaybedip kullanım açısından düşebilir. Bu nedenle siteye analiz yapmak önemlidir.

Site Hızı Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

 Bir web sitesini analiz ederken önemli olan unsurlardan biri ise site hızıdır. Ziyaretçilerin bekleme sürelerinin uzun olmaması açısından sitenin hızlı olması gerekmektedir. Bir site ne kadar hızlı olursa, ziyaretçiler de o kadar kolay gezinebilir. Dolayısıyla kullanıma daha açık bir web sitesi olur.

 Sitenizin hız analizini yapmak için Google PageSpeed Insights sitesini ya da GTMETRİX isimli uygulamayı kullanabilirsiniz.

Seo Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

 İnternet sitenizin arama sonuçları kısmında daha yükseklere çıkarabilmek için yapılmış olan hizmetlere seo ismi verilir. Seo kelimesinin anlamı ise Search Engine Optimization’dur. Sitenizin seosuna etki eden en önemli nedenlerden birisi ise şüphesiz makale içeriklerinizdir. Eğer yazılarının özgün içeriklerden oluşuyorsa, seo etkisi size olumlu olarak geri dönüş sağlayacaktır. Seo analizi yapmak için aşağıda bulunan uygulamalardan yararlanabilirsiniz:

-Majestic

– Semrush

– Screaming Frog SEO Spider

– BrowSEO

– Ahrefs

– Google Webmaster Tools

– MOZ Pro

Yukarıda verilmiş olan sitelerin bir kısmı ücretli, bir kısmı ücretsiz olarak analiz hizmeti sunmaktadır. Uygulamaları kullanarak analiz yaptığınız taktirde, sitenizin seo açısından eksiklerini kolaylıkla görebilirsiniz.

Trafik Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

 Trafik analizinin temel amacı, web sitesinin ziyaretçilerinin ritmini, hangi etkinliklerin daha rabet gördüğü gibi unsurları inceleyip, trafik oluşturma denilen tekniklerin belirlenmesini sağlar. Başarılı web site sahiplerinin oldukça sık yapmış olduğu bir analiz türüdür. Trafik analizi ile, ziyaretçilerinizi nerede kaybettiğiniz sorularına da yanıt almış olursunuz ve bu da sizin gelişmenize yardımcı olur.

 Bu hizmetten yararlanabilmek için Google Analytics, Matomo ya da ve Open Web Analytics isimli araçlardan yardım alabilirsiniz.

Rekabet Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?

 Rakip şirketleri öğrenme ve analiz etme, sizin açınızdan oluşturabilecekleri tehditleri ölçme ve işinizde kullanabileceğiniz birtakım fırsatları belirleme uygulamalarının geneli rekabet analizi ismiyle bilinmektedir. Rakip analizi yapılırken, rakibinizin geliştirmiş olduğu stratejileri öğrenebilir ve ona göre kendinize has stratejiler oluşturabilirsiniz.

 Rekabet analizi hizmetlerinden yararlanmak isterseniz SEMRush ya da SimilarWeb isimli araçlardan yardım alabilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı