Nasıl Yapılır

İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

Günümüz şartlarında artık internetten para kazanmak oldukça normal bir şey haline geldi. Fakat bu iş sandığınız kadar basit olmayabilir. Hemen hemen herkesin internetten para kazanma gibi düşüncesi olabilir ama nasıl yapacağını bilmez. Aşağıda derlemiş olduğumuz yazılarda internetten hangi yollarla ve nasıl para kazanacağınızı anlattık.

Blog Yazmak

Blog yazmak internet üzerinde iyi para getiren işlerden biridir. Blog yazarak hemen hemen ayda 7.000 ile 45.000 TL arası para kazanmak mümkündür. Tabi blog yazarlığını yapabilmek için, dilinizi de iyi kullanmanız ve akıcı bir konuşmacı olmanız gerekmektedir. Türkiye’de hizmet vermekte olan ve ayda yukarıda bahsettiğimiz rakamları kazanan birçok blog sitesi mevcut. Kendinizi yavaş yavaş geliştirerek blog yazarlığı ile iyi kazançlar elde edebilirsiniz.

Youtube ile Para Kazanma

Şüphesiz internette en çok kazandıran mecralardan birisi de Youtube’dur. Youtube ile internet üzerinden iyi kazançlar elde etmek mümkündür. Özgün içeriklerinizi videolara dökerek bu platformda yayınlayabilirsiniz. Sizi izleyen ziyaretçileriniz sayesinde de kazançların kat kat artarak büyüyebilirsiniz. Fakat bir Youtuber olmak kolay değil elbette ki. Video içeriklerinizin özgün ve akıcı olması gerekmektedir. Kanalınız minimum 1000 aboneye ulaştığında para kazanmaya başlamış olursunuz.

Twitch Kanalı Açmak

Son zamanlarda oldukça popüler bir mecra olan Twitch, canlı yayın platformudur. Twitch üzerinden yapılan canlı yayınlar, ziyaretçiler tarafından izlendikçe kazanç sağlamış oluyorsunuz. Canlı yayın ile para kazanmak isteyen, bunun için zengin içerikleri olan herkes bir kanal açıp ziyaretçiler ile yayın yapabilir. Aynı zamanda Twitch üzerinden reklam gösterimi yaparak ya da izleyicilerden bağış alarak da kazanç elde edebilirsiniz.

Udemy Üzerinden Eğitim Vermek

Udemy’i internet üzerinden birçok alanda binlerce kurs imkanı sunan bir sitedir. Kendisini geliştirmek isteyen her birey Udemy’e üye olarak kurslardan faydalanabilir. Eğer eğitimini almış olduğunuz ya da başarılı olduğunuz bir konu varsa, Udemy’den eğitmen olarak bu kursu verebilirsiniz. Udemy sizin videolarınızı bu platforma yükler ve kurs vererek kazanç elde etmiş olursunuz.

Google Adsense

İnternet mecrasında gelir elde etmek isteyenlerin hemen hemen ilk başvuracağı metotlardan biridir. Bu yöntem ile oluşturmuş olduğunuz web sitesinde reklam göstererek para elde edersiniz. Google sizin sitenize uygun olan reklamları bulur ve size bunları sunar. Siz de sitenizde bu reklamları yayınlarsınız ve her tıklama başına kazanç sağlarsınız.

Çeviri Yapmak

Eğer profesyonel bir şekilde bildiğiniz bir diliniz varsa, internet üzerinden çeviri yaparak da kazanç elde edebilirsiniz. İnternette bu hizmetten yararlanmak isteyen binlerce insan vardır ve bunun için özel olarak açılmış siteler de bulunmaktadır. Siz de dilinize güveniyorsanız, makale tarzı yazıları çevirerek bütçenize katkıda bulunmuş olursunuz. Çeviri yaparak kazanç sağlayan kişilerin genel olarak kazanç miktarları değişkenlik göstermektedir.

Sosyal Medya İle Para Kazanma

Günümüzde artık en çok tercih edilen kazanç yöntemlerinden birisi de sosyal medya yöntemidir. Örneğin bir Instagram hesabı açıp ve belirli bir takipçi kitlesi oluşturarak, çeşitli firmalardan reklam alabilirsiniz. Bu reklamlar sonucu ayda 3.000 TL ile 150.000 gibi bir gelir kazanabilir, takipçi sayınız daha da arttıktan sonra bu miktarı katlayarak arttırabilirsiniz. Her ne kadar zor gibi gözükse de, Instagram üzerinden reklam alarak para kazanan birçok kişi vardır.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı