Network

BGP Nedir?

BGP (Border Gateway Protocol), internet üzerinde yer alan farklı ağlar arasında veri ve bilgi paylaşımını düzenleyen bir protokoldür. BGP, ağlar arasındaki veri yönlendirme işlemlerini düzenler ve ağların internet üzerinde nasıl birbirine bağlanacağını belirtir.

BGP, internet üzerinde birbirine bağlı ağlar arasında veri yönlendirme işlemlerini düzenlerken, ağların internet üzerinde birbirlerine nasıl ulaşacağını da belirtir. Bu sayede, internet üzerinde yer alan farklı ağlar arasında veri ve bilgi paylaşımı mümkün hale gelir.

BGP, internet üzerinde yer alan ağların birbirlerine nasıl ulaşabileceğini belirtirken, aynı zamanda bu ağlar arasında veri yönlendirme işlemlerini de düzenler. Bu sayede, internet üzerinde yer alan ağlar arasında veri ve bilgi paylaşımı mümkün hale gelir.

BGP, internet üzerinde yer alan ağlar arasında veri yönlendirme işlemlerini düzenlerken, ağların internet üzerinde birbirlerine nasıl ulaşacağını da belirtir. Bu sayede, internet üzerinde yer alan farklı ağlar arasında veri ve bilgi paylaşımı mümkün hale gelir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı