Nasıl YapılırTeknoloji

Ioncube Nedir? Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Ioncube Php kaynak kodlarının kolayca şifrelenmesinde, ele geçirilmesinde ve görüntülenmelerinde oldukça önemli rol oynayan ücretli şifre uygulamasıdır. Ioncube Windows, Linux, FreeBSD, ve OS X işletim sistemleriyle uyumluluk göstermektedir.

2002 senesinde yazılım geliştiricileri için PHP şeklinde yazılmış yazıların şifrelemesinde işe yaramaktadır. Kaynak kodunuzu korumak ve PHP yazılımınızı lisanslamayı düşünüyorsanız ıoncube bu noktada size yardımcı olabilecek bir uygulamadır diyebiliriz.

Ioncube Ne İşe Yarar?

Yazılımcılar genel olarak zamanını ayırarak özel kod ve algoritmalar geliştirmektedir. Bu özel kodların ve algoritmaların onca uğraştan sonra kaynaklarını paylaşmak istememeleri gayet doğaldır. Ioncube işte bu noktada işe yarar ve şifreleme konularında devreye girmektedir. Yazılımcıların özel kodlarının ve algoritmalarının yer aldığı PHP yazılımları şifrelemelerini yapar. Aynı zamanda yazılım lisanslanmasında da kullanılmaktadır.

Ioncube Nasıl Kullanılır?

Ioncube bildiğiniz üzere ücretli bir yazılım ve şifreleme yapmanız için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ancak sunucu tarafındaki ve php kodlarının çalışmasını sağlayan ıoncube loader ücretsiz bir yazılım olmaktadır. Php bileşenini kurmanız için ise Hostixo bilgi bankası üzerinden yayınlanmış olan ıoncube loader kurulumu başlıklı içeriği incelemeniz gerekmektedir.

PHP Dosyası Nasıl Şifrelenir?

Ioncube sayesinde PHP yazılımı şifreleme yapmak isterseniz bunun için öncelikle ıoncube sayfasından kayıt oluşturup ödeme yapmanız gerekmektedir. Hesabınız varsa direkt giriş yapmanız yeterli olmakla birlikte yoksa eğer üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için üç aşama gerçekleştireceksiniz. Firma iseniz Company seçeneği tercih edilmeli, bireysel ise ındividual seçeneği, öğrenci iseniz de student seçeneğini tercih etmeniz gerekmektedir.

Ioncube üyelik işlemleri bittikten sonra hesaba kredi yüklemeniz gerekmektedir. Ekranın sağ tarafında yer alan hesabım bölümüne tıklayıp siparişlerim ve indirmeler alanına tıklıyorsunuz. Daha sonra kredi satın alma yerine gelip açılan formu dolduruyorsunuz. Ardından Stripe seçiyor ve kredi kartınızla ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz. Ödemeniz yapıldıktan ve kontrolden geçtikten sonra 24 saat içinde krediniz hesabınıza gelmiş olacaktır.

Krediniz hesabınıza geldiğinde şifreleme işlemi yapabilirsiniz. Şifreleme işlemi ise sayfanın üst bölümünden online şifreleyici, dosya şifrele, şifreleme ayarları gibi adımlarla yapılmakta ve sayfa sizi yönlendirmektedir. Ioncube kullanımı ve girişi bu adımlarla gerçekleşmekte olup gayet basit işlemlerle işinizi halletmenizi sağlamaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı