Nasıl Yapılır

Google ADS Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google ADS dünyanın en büyük ve en güçlü ağa sahip olan ücretli bir reklam platformudur. Google ‘a ait ilgili kullanıcıları web sitenize çekmenize yardımcı olan, çevrimiçi bir reklamcılık uygulamasıdır. AdWords 2014 yılında değişen yeni adıyla ADS her gün arama motoruna girilen milyonlarca kelimeden yararlanmanıza olanak sağlar. İşletmeniz ve web siteniz için reklamlar oluşturur. Reklamlarınızın ilgili arama sonuçlarında ekranın yukarısında yani üst sıralarda ya da yanında ne zaman görüneceğini seçersiniz. Bu sayede satışınızı ya da ürününüzü Google da üst sıralarda gösterilebilir. ADS ile müşteriye internet aracılığı ile ulaşabilir ve satış ağınızı kolaylıkla genişletebilirsiniz. ADS adı ise 2014 yılında değişerek kısaca ADS adını almıştır.

Çıkan reklamlar sizin belirleyeceğiniz anahtar kelimeler ile oluşturulur. Örneğin şapka anahtar kelimesini kullanırsanız, arama motorunda ilk olarak sapkasapkasapka.net gibi bir site karşınıza çıkabilir ve yan tarafta yine bu anahtar kelimeden reklam verilmiş ilanları görebilirsiniz.

Google Adwords Nedir
Google Adwords Nedir

Kendi siteniz için reklam verirseniz, Google sizden tıklama başına ücret alacaktır. Yani sitenize reklamdan tıklayıp girerse ziyaretçi ödemenizi bu şekilde yapmış oluyorsunuz. Google Ads ‘e verdiğiniz reklamın arama motorunda gözükmesi yani reklamınıza tıklanmadıysa herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Google ADS ilk zamanlar yalnızca küçük işletmelere reklamlar vermek için kurulmuştur. Ancak zamanla büyüyüp işlerini genişletince daha büyük firmalara çalışmaya başlamıştır. ADS ‘e reklam vermek için çok büyük paralar yatırmanıza gerek yoktur. Yalnıza 15-20 lira gibi bir ücretle de reklam verebilirsiniz. Ya da daha büyük ücret ödeyerek de reklam verebilirsiniz. Bu durum tamamen size bağlı, hangisi size uygunsa onu seçebilirsiniz. ADS ‘e verdiğiniz reklamları hangi gün ve saatte yayınlayacağınıza karar verebilirsiniz. İstediğiniz zaman reklamınızı pasif hale getirebilirsiniz. Site sahibi olan herkes belirli bir ücret karşılığında anahtar kelimesini oluşturup Google ADS ile reklam verebilir. En iyi verimi yakalamak için reklamlarınızı iyi oluşturmalı ve reklam saatlerini iyi ayarlamalısınız. Örneğin sandalet satan bir firma iseniz kış aylarında reklam vermek size olumlu geri dönüş sağlamaz, yaz aylarında reklam vermek daha iyi olacaktır.

Google Ads Nasıl Çalışır?

Kullanmak oldukça basittir. Site sahipleri ve firmalar satışlarını çoğaltmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak için tercih ederler. Ads ‘nin sağladığı en büyük kolaylık, verilen reklam sürecinin her anının görebilmesidir. Verdiğiniz reklamın her aşamasında kontrol sizin elinizde olmaktadır. Anlık olarak ne kadar müşteriye ulaştı, satış rakamları ne kadar oldu öğrenebilirsiniz.

SEO

SEO, arama motoru optimizasyonu denilebilir. İnternet projelerinin kurallar dahilinde yazım kuralları gibi, düzenlenerek, aramalarda en üst sıralarda çıkmasını sağlar.

Google Ads ve Seo

Yüzde yüz kar kazanmak ve sistemi tam anlamıyla kullanabilmek için SEO ile birlikte çalışmalısınız. Eğer SEO yapmadan bir reklam düzenlemeye kalkarsanız, reklamınız başarısız olacaktır.

Google Ads Kullanımı

Google Ads Kullanımı

İlk olarak Google Hesabı Açın

Ads ya da Adwords sistemini kullanabilmek için bir Google hesabınızın olması gerekmektedir. Firmaların ya da kişilerin kişisel hesabı olmasıyla kolaylıkla reklam verilebilir. Google hesabı açarken hem kendi gmail tarzı mailinizi kullanabilirsiniz hem de Google ‘un vereceği yeni bir mail alabilirsiniz. Seçmek tamamen size kalmış.

İkinci Olarak Anahtar Kelime Seçmek

Burada başarıyı yakalamak için Google hesabınıza uygun en iyi anahtar kelimeyi seçmelisiniz. Reklam yayınlamak için anahtar kelime oluşturmalısınız. Reklamda vereceğiniz ilanla ilgili en uygun anahtar kelime ya da kelimeleri seçmelisiniz.

Üçüncü Olarak Reklam Metni ve Yapılandırma

Üçüncü ve son aşamada reklamla ilgili genel ayarların yapılması gerekmektedir. Vereceğiniz ilana dair etkileyici bir metin ve tüm bilgiler sisteme girildikten sonra, yalnızca elde edeceğiniz başarıyı beklemelisiniz. Başarılı ve Seo’ya uygun yapılan ilanınız ile, kısa sürede kazanmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı