Teknoloji

En İyi Ücretsiz 5 Vektörel Çizim Sitesi

 Vektörel çizim, çözünürlük ve pikselden bağımsız her nesnenin matematiksel bir ifadelerle oluşturulmuş olduğu ve en önemlisi ise detay kaybetmeden başka boyutlara yeniden ölçeklendirilebilen bir grafik türüdür. Örnek vermek gerekirse bir logoyu vektörel olarak 40×40 boyutunda hazırladıysanız, 2000×2000 boyutuna getirdiğiniz zaman görüntü pikselleşmez ve aynı 40×40 görüntüsündeki gibi gözükür.

 Vektörel grafikler farklı boyutlar ve renklerde üretilmesi gereken çalışmalar için kullanılmaktadır. Farklı boyutlara dönüştürüldüğünde herhangi bir görsel kayıp olmadığından kullanımı oldukça yaygındır. Vektörel grafiklerde nesneleri istediğiniz gibi renklendirebilir ve yeniden şekillendirebilirsiniz.

 İnternet mecrasında örnek vektörel çizimlere göz atmak isterseniz, birçok ücretsiz grafik indirebileceğiniz siteler mevcuttur. Bu yazımızda size en popüler 5 ücretsiz vektörel çizim sitesinden bahsedeceğiz.

Vektorelcizim.net

 Ülkemizde vektörel denilince akla ilk gelen sitelerden biri olabilir. Vektorelcizim.net, grafikçiler için geniş bir depo sunar ve aynı zamanda ücretsizdir. Daha önce görmemiş olduğunuz çeşitli vektörleri sizler için derler. Bu sitenin en önemli özelliği ise gündemi yakından takip edebiliyor olmanızdır, yenilikler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda site üzerinden logo yarışmaları hakkında da bilgilere ulaşabilirsiniz.

Gfxtr.com

Muhteşem bir vektörel çizim sitesi olarak karşımıza çıkan gfxtr.com, sizlere ücretli veya ücretsiz vektörel grafik hizmeti sunan bir başka sitedir. Çok geni bir içeriğe sahip olan bu siteden, birçok vektörel çizim indirmek mümkün. Bu internet sitesinin sol kısmında bulunan Vectors kısmına girdiğinizde ise kategori çeşitliliğini görebilirsiniz.

Dryicons.com

Siteye ilk girdiğiniz zaman Vector Graphics kısmına tıklarsanız karşınıza yaklaşık 2000 adet vektörel dosyalar çıkmış olur. Aynı zamanda girdiğiniz sayfanın üstünde ayrı menüler de mevcuttur. Çeşitli kategorilere tıklayıp birçok vektörel çizim görüntüleyebilirsiniz. Seçkin ve iyi içeriklere sahip olan bu site, genellikle web tasarımcıları için kullanılmakta olan bir sitedir, aynı zamanda pratiklik sağlayan birçok çizim örneği sunar.

Heroturko.info

Bu site ile sadece vektörel grafiklere değil her konuda görselliğe ulaşabilirsiniz. Yalnız bu sitede dikkat edilmesi gereken bir husus da sitenin çok fazla reklam içermiş olmasıdır. Yani indirmek istediğiniz linke tıklarken dikkatli olmanız tavsiye edilir.

All-silhouettes.com

 Oldukça geniş bir arşive sahip olan bir vektörel çizim sitesidir. Bu sitede insan silüetleri, süsler, hayvanlar, çeşitli objeler, binalar, semboller gibi temalara ulaşmak mümkün.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı