Dijital PazarlamaNasıl YapılırTeknoloji

Google My Business Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?

Son yıllar içerisinde internete olan güven ve kullanım oranı yüksek seviyelere ulaştı. İnsanlar neredeyse birçok işlerini çevrimiçi ortamlardan hızlı bir şekilde halledebilir oldu. Google, dünyada yer alan bu gelişmeleri takip ederek küçük ölçekli işletmelerin can damarı olacak Google My Business aracını piyasaya sürdü. Yaklaşık on yılı aşkın süredir aktif olan bu araç son yıllarda birçok küçük ölçekli işletmelerin can suyu olmuş durumda.

google benim isletmem

Google My Business diğer adı ile Google Benim İşletmem, birçok işletmelerin online ortamlarda yer almasına ve kullanıcıların işletme hakkında bilgi alabilmesini sağlayan bir araçtır. Buraya kayıt olmak tamamen ücretsizdir. Küçük ölçekli şirketlerin SEM ve SEO kısmına ayırdığı rakamlar ciddi bir şekilde düşük olurken Google şirketinin bu aracı işletmelerin en sevdiği araçlar arasında yer almaktadır.

Sizlerde işletmelerinizi Google üzerinden Google My Business aracına kayıt ederek işletmenizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Google My Business aracı ücretsiz olurken, işletmeler ise burayı aktif bir şekilde kullanarak daha fazla kitlelere ulaşmayı hedeflemektedir.

Google My Business nasıl işletme kayıt edilir?

Google Benim İşletmem aracına işletmenizi kaydetmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • https://www.google.com.tr/intl/tr/business/ adresine tıklayarak Google My Business aracına erişebilirsiniz.
  • İşletmeniz ile ilgili konum, işletme bilgileri kısımları gelecek. Bu süreçte tüm istenilen bilgileri doğru girmek işletmeniz için faydalı olacaktır.
  • İşletme kaydınızı tamamlamanızın ardından adresinize iki hafta içerisinde Google tarafından bir posta gelecek ve işletmenizi doğrulamanızı isteyecek.

Google doğrulama hizmetini, işletmelerin doğru bir kişi tarafından doğrulandığını test etmek istemektedir. İşletmelerinizin Google nezdinde itibarının zedelenmesi ve müşteri kaybetme gibi olasılıklara karşılık Google posta kodu göndermektedir.

Google My Business ile İşletmenizin Gösterimlerini Arttırın

Google sağladığı araç ile tüm işletmelerin görüntülenme sayılarının maksimum seviyelere ulaşmasını sağlamaktadır. İşletmenizdeki tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde doğrulamak ve sürekli olarak güncellenmesi gereken bilgileri güncellemek size artı fayda sağlayacaktır.

Google Benim İşletmem aracında işletmeniz ile ilgili atılan yorumları da inceleyebilirsiniz. İşletmenizi Google arama motorunda arayacak olan potansiyel müşterileriniz, işletmeniz hakkında puanlamalar ve yorumlar yapabilmektedir.

Google My Business Faydaları Nelerdir?

Google My Business ( Google Benim İşletmem ) kaydı oluşturarak firma ve şirketinizin internetteki görünümüzü arttırabilir, lokasyon bazlı aramalar direk potansiyal müşteriler elde edebilirsiniz. Google My Business kullanmanın bir kaç faydasından bahsedecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz ;

1-) İnternette daha fazla görünürlük elde edebilir, trafiğinizi arttırabilirsiniz.
2-) Google üzerinde şirket adı veya web site adınız ile arama yapıldığında işletmeniz google sonuçlarının sağ tarafında listelenir.
3-) Sizi ziyaret edip sizden hizmet alan müşteriler google haritalar üzerinde size puanlama ve yorum yaparak google üzerinde ön sıralarda çıkmanıza yardımcı olabilirler.
4-) Google my business ( google benim işletmem ) sayfanızı doğru bir şekilde yapılandırarak ve işletmenize ofis vb fotoğraflar ekleyerek potansiyel müşterileri etkilemek için bir adım atmış olursunuz.

Google My Business Doğrulama Kodu

google my business dogrulama kodu

Google My Business kaydınızı gerçekleştirdikden sonra , işletmenizi doğrulamak ve arama sonuçlarında görünür olmak için , google my business sayfasından doğrulama kodu almanız gerekmektedir. Google tarafından işletmenizin adresine gönderilecek doğrulama kodu ile (ortalama 2-4 hafta süre içerisinde kod tarafınıza ulaşacaktır) işletmenizi google my business kontrol panelinizden doğrulayarak aramalarda çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Google İşletmem Ücretlimi?

Google Benim İşletmem tamamen google tarafından geliştirilen ve insanların işletmelerini internete eklemesine olanak sağlayan ücretsiz bir sistemdir. Tarafınıza iletilecek doğrulama kodu ile işletme kaydınızı tamamlayarak google arama motoru üzerinde işletmenizi insanlara tanıtabilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı