Teknoloji

Ktunnel Proxy Nedir, Ne İşe Yarar?

Erişim engelinin olduğu ya da yasak olan sitelere giriş için kullanılan ktunnel proxy, insanlar farklı kaynakları deneyerek bunu başarmak ister.İşte Ktunnel proxy sistemi burada çok kullanılan bir proxy çeşididir. İnternet üzerinde geçirilen bu dönemde daha güvenilir ve hızlı bir gezinti sağlayabilmek için ise kişiler VPN sistemlerinden destek alabilirler. Peki, bu ktunnel gibi sistemler nedir, ne işe yararlar?

Genellikle bazı internet adresleri DNS sunucularının üzerinden erişi yasakları alırlar. Çoğu internet kullanıcısı bu erişim yasaklarını bilgisayarlarına çeşitli programlar indirerek aşabilmektedir. Ancak bazı kullanıcılar bu programlar ile uğraşmak istemez ve Ktunnel gibi bir kurulum istemeyen ve çok da pratik olan yöntemleri kullanmaktadırlar. Ktunnel ile istenilen adrese erişim sağlanıp, paylaşım yapılabilir. Ktunnel proxy sistemi sayesinde IP ve kişisel bilgilerinizi gizleyerek istediğiniz yasaklı sitelere giriş işlemini sorunsuz bir şekilde sağlayabileceksiniz.

Ktunnel Ne İşe Yarar?

Ktunnel, giriş yasağı olan adreslerde kimliğinizi saklama imkanı sunmaktadır. Anonim olarak gezebildiğiniz bu sitelerde IP adresiniz saklı bir şekildedir. Ktunnel ismi verilen VPN sistemi ile internetin özgürlüğü önünde bulunan bütün engelleri kaldırabilir ve adresleri rahatlıkla gezebilirsiniz.

Ktunnel yalnızca sizin yasaklı olan sitlerde girmenizi sağlamıyor, aynı zamanda Ktunnel yazılımı sayesinde internet üzerinde yapacağınız tüm ziyaretler de güvenli bir hale geliyor. En büyük avantajı kesinlikle internet üzerinde gezerken güvenliğinizin iyi bir şekilde korunmasıdır. Sisteminizde bulunan özel bilgileriniz kesinlikle bir başka kişilere paylaşılmamaktadır. Aynı zamanda bu sistem üzerinden bulunduğunuz komunu farklı bir konum olarak da gösterebilirsiniz. İçinde binlerce IP adresi ve DNS sunucuları bulunan Ktunnel, kullanıcılarına çok daha güvenli ve hızlı bir internet sunmaktadır. Böylelikle bu sistemi kullanarak sınırların ötesine geçebilirsiniz.

 Proxy

İnternet üzerinden bir bilgi aradığınız zamanda, güvenilir olan siteleri tercih etmek isteriz. Online olarak aranan bilgilere çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmak ise muhtemelen her kullanıcının istediği şeydir. İnternette arama yaparken, girmiş olduğunuz sitelerin başkaları tarafından görülmesini istemiyorsanız, Proxy sistemi devreye giriyor. Proxy Nedir merak ediyor ve proxy nasıl çalışır diyorsanız proxy nedir adlı makalemizi ziyaret ederek bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu uygulama ile kendinizi koruyabiliyorsunuz. Proxy ile internet ortamında dilediğiniz gibi özgür bir şekilde dolaşabilirsiniz.

Ktunnel Proxy Kullanmanın Yararları Nelerdir?

IP adresiniz ve bilgileriniz gizli kalır. Erişim sağlamış olduğunuz web sitesi sizin IP bilgilerinizi değil de başka bir vekil sunucusunun IP adresini görmektedir.

– Engellenmiş olan içerikleri görebilirsiniz. Bugünlerde artık çoğu site birtakım sebeplerden ötürü engellenmektedir ve bu yöntemle engelli siteleri görüntüleyebilirsiniz.

– Sitelerin yükleme süreleri azalabilir. Çünkü vekil sunucu, yüklemiş olduğu içerikleri ön belleğe almaktadır. Ön belleğe alınan bir siteye ulaşım sağlanmak istendiğinde daha hızlı bir yükleme süresi gerçekleşebilir.

Ktunnel Proxy ile kötü amaçlı adresler filtrelenebilir. Vekil sunucu, sitede herhangi bir tehlike olduğunu düşünürse, kullanıcının bu adrese girmesini engelleyebilir ve bu adresten size gelebilecek kötü amaçlı yazılım, sizin değil de vekil sunucunun cihazına bulaşabilir. Yine de bir ihtimal olarak internette dolaşırken anti virüs programları ile bilgisayarınızı desteklemeyi ihtimal etmemelisiniz.

Ktunnel Proxy Sistemi Güvenlimidir?

Ktunnel proxy sistemleri tarayıcı üzerinden çalıştığı için tüm bilgilerinizi profesyonel bir şekilde gizler ve ip adresinizin kişisel bilgilerinizin tespit edilmesini önler. Bu yüzden güvenilir olarak ktunnel proxy kullanımı yapabilirsiniz. Fakat bu tarz sitelerde bazen reklam amaçlı gösterilen programları reddetmeniz ve kesinlikle indirmemeniz gerekiyor. Ktunnel proxy servisini sadece tarayıcıda surf yapmak için kullanın, bu tarz sitelerden gelen indirme isteklerini reddedin.

VPN İle Proxy Hizmetinin Farkı Nedir?

Temel olarak ikiside aynı amaçla kullanılan hizmetlerdir. Proxy hizmetide, vpn hizmetide tamamen kullanıcı bilgilerini gizlemek amacı ile çalışmaktadır. VPN proxyden ayıran en önemli özellik ise şifreleme üzerinden destek alması ve buna bağlı çalışmasıdır. Dünya genelinde VPN bu yüzden daha çok tercih edilen bir sistemdir, ancak hız olarak proxy tabiki daha iyi durumdadır.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı