Hosting

Reseller Hosting Nedir , Neden tercih edilmelidir ?

Reseller Hosting Nedir? Neden tercih edilmelidir?

Reseller hosting, müşterilerinize hosting hizmetleri sunmak veya müşteri sitelerini yönetmek veya toplu bir panel kullanarak kendi sitenizi oluşturmak için bulmanız gereken fikirdir.

Reseller anlamı nedir?

İnternette bulunan çoğu terimde olduğu gibi, “Reseller” terimi de bunlardan biridir. Edebiyat dünyasının bir parçası olan İngilizce’den Türkçe’ye en iyi şekilde “bayi” ya da “satış” olarak çevrilir. Ancak kelimenin tam anlamıyla Türkçe karşılığı “satıcı” terimi kullanılarak yapılmalıdır. Bu nedenle Reseller hosting planlarına genellikle “Reseller hosting” denir.

Reseller hosting Nedir?

Bir önceki paragrafta verilen tanıma göre, Reseller pazarlamak isteyen birinin satın aldığı Reseller hizmeti “Bayi Hosting ” olarak bilinir. Reseller hosting hizmetlerinde, satın alınan barındırılan alan çok sayıda web sitesinde kullanılabilir.

Reseller tarafından barındırılan bir planın diğer hosting paketlerine kıyasla ana ayırt edici özelliği, yalnızca birden fazla web sitesinin barındırılmasına izin verebilmesidir. Hosting hizmeti satmak isteyen kişi veya şirketler için tasarlanan paket, yönetim panelinin karşısına afiş ve logo yerleştirilebiliyor.

Reseller Hosting Nasıl Çalışır?

Reseller hosting planlarının temelleri, diğer web hosting planlarına benzer. Fiziksel sunucudan veya bulut sunucudan bölünerek ayrılan kısım daha sonra yazılım kullanılarak daha küçük parçalara bölünerek satılır. Resellernin kullanacak donanım yeteneklerine ihtiyaç duyulursa, Reseller fiziksel olarak konumlandırılmış bir sunucuya yerleştirilebilir.

Bu makalede verilen açıklama sizin için anlaşılması zor olabilir. Reseller hosting’i anlamayı kolaylaştırmak için otel olarak kullanılabilecek bir bina gibi olabilir. Her yeni müşteri için (yani her yeni site için bir Reseller hesabının açılması gerektiği zamandır) Bina içinde bir oda inşa edilir ve müşterinin kullanımına sunulur. Müşteri gelir gelmez oda birkaç saniye içinde hazır olur.

Sizin tarafınızdan izin verilirse, müşterileriniz hosting hesaplarını kullanıcı düzeyinde yönetebilir. Bir otel odası örneğinde Müşterinizin odasında küçük değişiklikler yapmasını istiyorsanız, bu küçük değişiklikleri yapmasına izin verebilirsiniz. Yapabileceği düzenlemeler kiraladığı oda ile sınırlı olacaktır. Odanızın büyüklüğü ve giriş-çıkış yapabilecek kişi sayısı ve kaç misafirin konaklayabileceği ve nasıl ayrılacakları (yani hosting alanı, web sitesi trafiği gibi seçenekler) kiracı tarafından belirlenir.

Reseller Hosting Özellikleri

Reseller Hosting planları, hosting şirketleri tarafından satın alınabilir. Çeşitli HDD ve RAM seçeneklerinin yanı sıra CPU ve trafik özellikleriyle sunulurlar. Birçok hosting şirketi, kullanıcıların Reseller hosting için kaynakları seçmesine ve belirli özelliklere bağlı olarak fiyatları belirlemesine izin verir.

Bazı Reseller hosting paketleri, toplam site sayısıyla sınırlıdır. Örneğin, bir Reseller hosting paketi 20 web sitesi hosting sınırlıysa, HDD alanında boşluk kalsa bile 21. web sitesi açılamaz. Bu nedenle, satın almadan önce sınırlamalar olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.

Reseller Paketlerini Kimler Tercih Etmeli?

Reseller hosting hizmetleri, hosting hizmetleri satmak isteyenler için mevcuttur, ayrıca birden fazla web sitesine sahip web yöneticileri ve ayrıca komut dosyalarını veya temalarını pazarlamak isteyen yazılım geliştiricileri tarafından da sıklıkla kullanılır.

Kendi yazılımlarını satan satıcılar, Resellerlerle aynı alan içerisinde kendi yazılımlarının demolarını sunabilmekte ve müşterilerine pazarladıkları programlara Reseller hizmeti sunabilmektedir. Özünde Reseller hosting, birden fazla web sitesi hosting arayan herkes için tercih edilen seçimdir.

Reseller Hosting Avantajları

Reseller hosting’in sunduğu en önemli fayda, yönetimsel zorlukları ortadan kaldırmasıdır. Reseller ile web sitelerinizin Reseller alanları tek bir panel tarafından yönetilir. Web sitelerinizin Reseller hesaplarının şifrelerini hatırlamıyor olsanız bile ana panelinizden bu hesaplara giriş yapabilirsiniz.

Bir web sitesinin hosting ve trafik gibi daha fazla kaynağa ihtiyacı varsa, kaynaklar artırılabilir. Kaynak tüketimi minimum ise, azaltılabilir.

Her web sitesi için Reseller ücreti ödemek yerine Reseller tercih ederseniz, maliyetler maksimum seviyeye kadar düşebilir.

Minimum maliyetle Reseller şirketi kurmak isteyen girişimciler mükemmel bir başlangıç ​​yapabilir.

Reseller Hosting Dezavantajları

Çoğu Reseller Hosting planı, hosting sitelerinde bir sınır içerir. Reseller ürünlerini satmak için kullanılan sunucular genellikle Resellerler için birden fazla plana bölünür, kapasiteleri artırmak veya hatta yükseltmek istiyorsanız sunucuları değiştirmeniz gerekebilir.

Sunucu tarafında yapabileceğiniz düzenlemeler kısıtlıdır. Birçok iyileştirme yapmak için hosting sağlayıcısı ile iletişime geçmek ve bir ücret ödemek mümkündür.

Reseller İle Para Kazanılır mı, Avantajlı mıdır?

Sorunun cevabı, soruyu soran kişiye bırakılmıştır. Bir Reseller hosting hizmeti satın aldığınızda, bu hizmeti başkalarına sunup sunamayacağınıza yalnızca siz karar verirsiniz. Ancak, herhangi bir veri merkezinde sunucu kullanımı olmayan Reseller ile oluşturulan Reseller hesaplarını satarak para kazanan binlerce kişi olduğunu bilmelisiniz.

Özellikle web tasarım işinizden para kazanmaya çalışıyorsanız, bu hizmetten para kazanmanız daha olasıdır. Tasarladığınız her web sitesini yayına hazır hale getirmek için bir hosting hesabı gerektiğinden. Web hosting dahil olmak üzere müşterilerinizi fiyatlandırmak, sizi rakiplerinizin yalnızca bir seviye önüne geçirecektir.

En İyi Reseller Hosting

Bir Reseller hosting hizmetinin ne derece mükemmel olduğunu belirleyebilecek tek şey, onu satan işletmedir. Reseller satın aldığınız işletme saygın ise; Halk tarafından bilinen, uzun süredir faaliyet gösteren ve satış sonrası hizmeti iyi olan bir işletmeyse, aldığınız hizmet en iyi Reseller olarak kabul edilir.

Ayrıca, potansiyel kapasite artışı talebi için değiştirme prosedürleri sırasında veri kaybetmeden ücretsiz geçiş hizmetleri sağlayabilen bir internet hosting sağlayıcısı ile ortaklık yapmak hayati önem taşımaktadır.

Reseller Hosting ve VPS Hosting Arasındaki Fark

VPS hosting planları genellikle Reseller hosting olarak yanlış anlaşılır. Ayrıca VPS hosting hesabı içinde birkaç web sitesi barındırabilirsiniz. Ancak VPS, fiziksel sunucuları sanallaştırma teknolojisini kullanan sunuculara bölme yöntemidir. Bir VPS hesabı söz konusu olduğunda, kullanıcılara sunucuyla ilişkili her türlü yazılımla ilgili işlemi gerçekleştirme yeteneği verilir.

Reseller ile sunuculara erişiminiz olmaz ve sunucu tarafında yapabilecekleriniz kısıtlanır. Sürekli olarak sunucu tarafında müdahale etmeniz gerekiyorsa Reseller yerine VPS’yi düşünmelisiniz. WordPress gibi bir CMS sistemi kullanıyorsanız ve sitenin dosyalarına erişmek dışında sunucu tarafında bir işiniz yoksa Reseller sizin için en iyi seçenektir.

Reseller Hosting ve Dedicated Hosting

Dedicated hosting, hosting hizmetlerinin sunulduğu başlıca ekipmanlardan biridir. Bağımsız bir web sitesi oluşturmak için kullanılabilir.

Dedicated hosting kullanımı, özellikle CPU ve trafik gibi çok sayıda kaynak kullanan web sitelerinin yanı sıra büyük ölçekli hosting hizmeti sunan şirketler tarafından önerilir.

Reseller Fiyatları

Piyasada çok farklı fiyatlara satılan Reseller planlarını satın alırken dolandırıcılıklara kapılmamak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. En önemli endişelerden biri, sektörde faaliyet gösterdiği sürenin uzunluğudur. Reseller hosting planları genellikle yıllık bir maliyet ödenerek satın alındığından. Yalnızca ucuz olduğu için seçtiğiniz sağlayıcı bu alanda nispeten yeniyse, seçtiğiniz plan kapatılabilir.

Hosting hizmeti satmak için yola çıkan şirketlerin yarısından fazlası bir yıl dolmadan ticari faaliyetlerini sonlandırabiliyor. Bu senaryo gerçekleşirse, kaybettiğiniz sadece para olamaz. Web sitelerinizin yedeklerine erişemeyecek durumda olabilirsiniz.

Reseller hosting için fiyatlandırmayı etkileyen bir diğer unsur, satın aldığınız şirketin sahip olduğu sunucu alanı miktarına göre belirlenebilir. Sunucu parkı içerisinde önemli sayıda sunucu barındıran bir web Reseller sağlayıcısı, sunucunun arızalanması durumunda kısa süre içerisinde Reseller hesaplarınızı başka bir sunucuya aktarır ve mağdur olmanızı engeller.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı