Sunucu

NVME SSD Disk ile SSD Disk Farkları

NVMe SSD (Non-Volatile Memory Express Solid State Drive) ve normal SSD (Solid State Drive), sabit disklerin iki farklı türüdür ve bu diskler, bilgisayarınızda depolama işlemlerinde kullanılır. NVMe SSD’ler ve normal SSD’ler arasındaki en önemli farklar şunlardır:

  1. Veri Transfer Hızı: NVMe SSD’ler, normal SSD’lerden daha hızlı veri transfer hızlarına sahiptir. NVMe SSD’ler, PCI Express bağlantısını kullanarak, veri transfer hızlarını artırırken, normal SSD’ler genellikle SATA veya SAS bağlantısını kullanır ve daha düşük veri transfer hızlarına sahiptir.
  2. Form Faktörü: NVMe SSD’ler, genellikle 2.5 inç ve M.2 form faktörleriyle sunulurken, normal SSD’ler daha fazla form faktörü seçeneğine sahip olabilir. Örneğin, normal SSD’ler, 2.5 inç, M.2 ve 3.5 inç form faktörleriyle de sunulabilir.
  3. Fiyat: NVMe SSD’ler, normal SSD’lerden daha pahalı olabilir. Bu, NVMe SSD’lerin daha hızlı veri transfer hızlarına sahip olmasından kaynaklanabilir.

Bu farklar dışında, NVMe SSD’ler ve normal SSD’ler arasında önemli bir fark yoktur. Her iki tür de sabit disklerdir ve aynı şekilde depolama işlemlerinde kullanılırlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı