Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 340
Nasıl YapılırTeknoloji

Google Asistan Nedir? Google Asistan Nasıl Kullanılır?


Warning: Attempt to read property "user_email" on bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/functions/post-functions.php on line 590

Warning: Attempt to read property "ID" on bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/functions/post-functions.php on line 603

Google, Asistan’ı yalnızca kendi donanımında değil, aynı zamanda buzdolaplarından kulaklıklara , hoparlörlerden arabalara kadar çok çeşitli cihazlarda Google Asistan’ı gören diğer şirketlerle ortaklıklar yoluyla da çok uzaklara kadar ulaştırdı.

İşte Google Asistan’ın nasıl çalıştığı ve Google’ın yapay zekası hakkında bilmeniz gerekenler.

Google Asistan nedir?

Google Asistan, Google’ın sesli asistanıdır. Google Asistan, kullanıma sunulduğunda, Google’ın mevcut “Evet Google” ses kontrollerini genişletirken kişisel olması için tasarlanmış bir Google Now uzantısı idi.

Google Asistan Ne İşe Yarar?

Başlangıçta, Google Asistan sizin için alakalı bilgileri akıllıca çıkardı. Nerede çalıştığınızı, toplantılarınızı ve seyahat planlarınızı, sevdiğiniz spor takımlarını ve sizi ilgilendiren şeyleri biliyordu, böylece sizin için önemli olan bilgileri size sunabilecekti.

Google uzun süredir Google Now’ı pasif hale getirdi ancak Asistan aynı alanda devam ediyor ve bu kişiselleştirilmiş öğeleri geniş bir ses kontrol yelpazesiyle birleştiriyor. Google Asistan hem metin hem de sesli girişi destekler ve hangi giriş yöntemini kullanıyor olursanız olun sohbeti takip edecektir.

Google Asistan ne yapabilir?

Google Asistan, “Evet Google” veya “Hey Google” uyandırma kelimelerini söyledikten sonra bir dizi görevi tamamlamanıza izin vererek sesli komutlar, sesli arama ve sesle etkinleştirilen cihaz kontrolü sunar. Size konuşma etkileşimleri sağlamak için tasarlanmıştır.

Google Asistan şunları yapabilir:

  • Cihazlarınızı ve akıllı evinizi kontrol eder.
  • Takvimlerinizden ve diğer kişisel bilgilerinizden bilgilere erişir.
  • Restoran rezervasyonlarından yol tariflerine, hava durumuna ve haberlere kadar çevrimiçi bilgileri bulur.
  • Müziğinizi kontrol eder.
  • Chromecast’inizde veya diğer uyumlu cihazlarda içerik oynatır.
  • Zamanlayıcıları ve hatırlatıcıları çalıştırır.
  • Randevu alır ve mesaj gönderir.
  • Telefonunuzdaki uygulamaları açar.
  • Size bildirimlerinizi okur.
  • Gerçek zamanlı sözlü çeviriler yapar.
  • Oyun oynar.

Devam Eden Konuşma, takip talepleri için “Hey Google” demenize gerek olmadığı anlamına gelir. Bunun yerine, Google ile konuşmaya başladığınızda, her zaman tetikleyici bir ifadeye ihtiyaç duymadan bir yanıt dinler. Google, farklı kişiler için ses profillerini de tanıyabilir, böylece onunla kimin konuştuğunu bilir ve yanıtları buna göre uyarlayabilir. Aynı anda birden fazla şey isteyebilirsiniz.

Google Asistan sizi tanıdığından ve bağlamı anladığından, bilinçli veya akıllıca tepki verecektir. Ses kontrolüne çok daha fazla güç sağladığından ve yalnızca belirli ifadelere veya komutlara tepki vermekten devam ettirdiği için bu önemlidir. Reaktif olmaktan daha fazlası için tasarlandı.

Özellikler arasında uçuşunuza check-in yapma (havayoluna ve varış noktasına bağlı) yanı sıra bazı ortaklarla bir oda ayırtma ve Google Home cihazlarında ve akıllı ekranlarda bir Tercüman Modu da bulunur . Bununla, Google Asistan’dan düzinelerce dilde bir konuşma yürütmenize yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Tercüman Modunu başlatmak ve konuşmaya yardımcı olması için gerçek zamanlı sözlü ve (Akıllı Ekranlarda) yazılı çeviri almak için “Hey Google, İspanyolca tercümanım ol” demeniz yeterli.

Google Home cihazlarındaki Google Asistanakıllı ev kontrolünün temelini oluşturur. Çok çeşitli cihazlarla uyumludur, böylece ısıtmayı, ışıkları ve daha fazlasını sesinizle kontrol edebilirsiniz.

Hangi cihazlar Google Asistan’ı sunuyor?

Google Asistan başlangıçta Google Pixel akıllı telefonlarında ve Google Home’da piyasaya sürüldü. Artık Wear OS cihazları , Android TV ve Nvidia Shield dahil hemen hemen tüm modern Android cihazların  yanı sıra Android Auto ve diğer cihazları destekleyen tüm arabalarda kullanılabilir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı