Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/melihk/public_html/blog/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 340
Sunucu

VDS-VPS Nedir? Sanal Sunucu Nedir? VPS ve VDS Arasındaki Farklar Nedir?

Sanal Sunucu Nedir? Sanal barındırma, Web sunucusunun, bir kiralama terminali (sunucu) gibi, her birinin birbirinden bağımsız olarak çalışmasına izin veren parçalara ayrılmasına izin veren bir tür barındırmadır.

Bir etki alanına birden fazla IP numarası atanabilir. Bu, yüksek talep durumunda olabilir, ancak daha sık olarak, bir IP’ye birkaç etki alanı atanabilir. Buna “Sanal Barındırma” da denir. Paylaşımlı barındırma arasındaki fark, müşterilere sunucuları üzerinde daha fazla kontrol sağlama şeklidir.

İki tür sanal sunucu vardır. Bunlar;

1- Sanal Özel Sunucu Barındırma (VPS) VPS Nedir?

Vps, ek olarak “Sanal Özel Sunucu” teriminin baş harflerinden oluşur. Türkçe tam çevirisi Private Server’da paylaşılmaktadır. Fikir, ortak ram ve diski aynı şekilde kullanmaktır. Sadece disk ve ram kullanan ortak sanal sunucu birbirinden bağımsızdır. Bu sunucu türü ile Gerçek Sunucular (yani tahsisli sunucu) arasındaki temel fark, birden çok sanal sunucunun benzer donanımları kullanabilmesidir.

Sanal sunucular, düşük bir fiyata küçük miktarlarda RAM kullanan web uygulamalarında kullanılır, ancak adanmış gibi yüksek performanslı hizmetlerin gereksinimlerini karşılamaz. Hem maliyet açısından uygun hem de ihtiyacınız olan sistemin özelliklerini karşılamaya yetecek kadar değer sunuyor.

2- Sanal Adanmış Sunucu (Vds) VDS Nedir?

Vds, bir genişletme olarak “Sanal adanmış Sunucu” teriminin baş harfleridir. VPS paketlerinde kullanılan donanımı kullanan işletim sistemi farklıdır. VDS’de bu senaryoda donanım benzersizdir. Her kullanıcının donanımı kullanan bir işletim sistemi vardır. Örneğin, sunucu tarafından bölünen RAM miktarı toplamda kullanıcıya tahsis edilir. (Kullanıcıya kullanılmadığı zaman bile RAM miktarı verilir.) Böylece sanal yöntemle ram sınırlamaları ortadan kalkar.

VDS (Sanal Adanmış Sunucu), Sanal Adanmış Sunucu olarak da bilinir, geliştiricilerin ana bilgisayarları oluşturması, dağıtması ve web tabanlı uygulamaları dağıtması için sunulan seçeneklerden biridir. VDS Sunucusu diğer istemciler arasında paylaşılamaz. Sadece bir kişi tarafından erişilebilir.

Sunucu seçenekleri, özellikle bir siteyi ziyaret ettiğinizde bazı kullanıcıların kafasını karıştırabilir. Paylaşımlı/Paylaşılmayan Barındırma VDS/VPS Sunucusu ve Windows/Linux Sunucusu dahil olmak üzere birçok seçenek mevcuttur, iyi bilgi sahibi olmayan bir kullanıcı için seçim yapmak zor olabilir. Bu alternatiflerin en popülerlerinden biri olan VDS Server’ın avantajları tam olarak nedir? VDS veya

VPS’deki Farklar Nelerdir?

Her VDS sunucusu, kendi depolama alanının yanı sıra CPU, RAM, bant genişliği ve işletim sistemi ile donatılmıştır. Ayrıca VDS kullanıcıları, sunucu kaynağını başka bir kullanıcıyla paylaşmazlar. Bu, tüm sunucuların kaynaklarına yalnızca bir kişi tarafından erişilebilir olduğu anlamına gelir.

VDS Sunucusu Ne Zaman Alınır?

VDS sunucuları yoğun bir web sitesi ile başa çıkmak için yapılmıştır. Bu nedenle özellikle yeni web siteleri bu sunucu ve barındırma çözümlerine ihtiyaç duymaz. Bu nedenle VDS barındırma, yoğun kullanıcıları veya büyük CPU kullanımı olan web siteleri için önemli bir gereksinimdir.

Mütevazı bir web siteniz varsa, VDS sunucusuna ihtiyacınız yoktur. VDS’den daha ucuz olan alternatifler başlangıçta daha ucuz olacaktır.

VDS ve VPS Arasındaki Farklar Nelerdir?

VDS, kelimenin tam anlamıyla Sanal Adanmış Sunucuyu ifade ederken, VPS, kelimenin tam anlamıyla Sanal Özel Sunucuyu ifade eder. Her iki durumda da kullanılan süreç farklılık gösterir ve her VPS, VDS ile birlikte sanallaştırma yoluyla oluşturulur.

Her iki durumda da fiziksel sunucular, her biri kendi gereksinimlerine uyum sağlayabilen kullanıcılara lisanslı olan daha küçük parçalara veya “sunuculara” bölünür. Sunucu barındırma hesapları, aynı sunucu içindeki diğer “komşu” sunucularından farklı kalır.

VDS Avantajları Nelerdir?

  • CPU ve RAM gibi kaynaklar VDS sunucuları arasında paylaşılmaz. Her kullanıcının kendi kaynağı vardır. Bu nedenle, diğer kullanıcıların web siteleri birbirlerinin performansını etkilemez.
  • Kök erişimi ile VDS, site sahiplerine sunucuları üzerinde daha fazla kontrol sağlar.
  • VDS kullanıcıları kaynaklarını istedikleri zaman yükseltebilirler. Kaynakların yükseltilmesini beklemek için hiçbir sebep yok.
  • VDS, yüksek trafik nedeniyle performanstan etkilenmez. Web sitesinin yoğun trafik çekmesi durumunda bile, geç yükleme sorunları veya çökmeler sorun değil.
  • Özel sunuculardan daha ucuzdur.
  • Kullanıcılar istedikleri güvenlik programını yükleyebilirler.

VDS’nin Dezavantajları Nelerdir?

  • VPS ve paylaşımlı barındırma, sunuculara kıyasla daha pahalıdır.
  • Özel ve bulut sunucularına kıyasla daha az kaynağa sahiptir.
  • VPS ve paylaşımlı barındırma, sunucudan daha fazla performans sunarken, sunucu tek bir kullanıcının mülkiyetinde olmadığı için, tahsis edilmiş bir sunucuda bulunan her gücü kullanamazlar.
  • Diğer barındırma seçenekleriyle karşılaştırıldığında çeşitli kontrol seçenekleriyle gelmesine rağmen, sunucusuna yalnızca sınırlı miktarda erişilebilirlik sağlar.

Özetle, VDS sunucusu yüksek trafikli kullanıcılar için ideal bir seçim olabilir. Bununla birlikte, bu tür sunucular, normal bir bilgisayar gibi çalıştıkları için, kullanıcıdan bazı teknik uzmanlık gerektirebilir.

VDS ve VPS Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • VDS ayrıca VPS’den farklı bir işletim sistemi çalıştırır. Aşağıdaki sırayla iki sistem arasındaki farklar:
  • VDS içindeki donanım ve VPS içindeki yazılımın kullanılması tipiktir.
  • VDS kaynaklarını kullanan sistemlerde bunlar paylaşılmaz. VPS’de ise tam tersine kaynak kaynakları paylaşılacaktır.
  • VPS, VDS’ye göre daha ucuz bir alternatiftir.
  • VPS, VDS’den daha sağlam bir kontrol sistemine sahiptir.
  • VDS içindeki web sitelerinin performansı diğerini etkilemez. VPS’de ise diğer yandan web sitelerinin performansı birbirinden etkilenir.

Bulut Sunucuları ve VDS Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bulut sunucularına kıyasla VDS arasında bazı belirgin farklılıklar vardır. Bu durumda sunucu seçerken aşağıdaki farklılıklara dikkat etmelisiniz.

  • Bulut sunucuları, kullanıcı için daha fazla sunucu desteği sağlar. Böylece verileriniz birkaç sunucuda saklanabilir.
  • VDS, web sitelerini korumada güvenlik açısından çok daha faydalıdır.
  • Bulut sunucuları üzerindeki bir kümenin başarısız olması durumunda diğer kümeler sayesinde erişim sağlanır.

Hangi Web Siteleri VDS Kullanmalıdır?

  • VDS, aşağıdaki özelliklere sahip web sitelerinde kullanılmak için mükemmeldir:
  • Yavaş yükleme sorunları olan web siteleri Yavaş yüklenen web siteleri,
  • Trafik dalgalanması olan web siteleri,
  • Yüksek kaliteli kaynaklara ihtiyaç duyan web siteleri.

Çevrimiçi tabanlı e-ticaret siteleri için en popüler olan VDS sistemini seçerseniz, istediğiniz verimliliğin elde edilmesini sağlayacaktır. Bu sistemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını tartarak ve hangisini seçeceğinize karar verebilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı