Teknoloji

PrestaShop Nedir, Ne İşe Yarar?

 Ücretsiz ve de açık kod kaynaklı bir yazılım olan PrestaShop, bir e-ticaret yazılımıdır. Dünya genelinde 200.000’i aşkın geliştirici ve kullanıcıya sahip olan PrestaShop, küçük veya orta ölçekli işletmelerin kullanması için 2007 senesinde piyasaya sürülmüştür. Ücretsiz bir PHP dili ile beraber PrestaShop, MYSQL PHP+MYSQL server kullanmaktadır. Arayüzünde ise Bootstrap kullanıldığı bu yazılımın 60 tane dil seçeneği de bulunmaktadır. Birçok ödeme seçeneklerinin ulunduğu bu yazılım, satıcılar için uzun vadede sitenin gereksinimlerini karşılayabilmeleri için tasarlanmıştır.

Prestashop’un Temel Özellikleri

– Sınırsız ürün, kategori ve sınırsız bilgi ekleyebilme,

– Çoklu dil ve para birimi desteği,

– Yerleşik olarak gelen seo nitelikleri,

– Ürün paketleri ve üretici oluşturabilme,

– Modül ve tema desteği ile yeni niteliklerin kolayca eklenebilmesi,

– Pazarlama özellikleri, (kampanyalı fiyat tanımlayabilme vb.)

– İndirilebilir ürün ekleme,

– Ortalık sistemi,

– Raporlara hizmetleri gibi özellikler barındırır.

Neden Prestashop Kullanılmalıdır?

PrestaShop kullanım açısından kullanıcıya birçok fayda sağlar.

Kolay Bir Kullanım

 PrestaShop basit bir şekilde indirilebilir ve kurulabilir. PrestaShop’un kendi internet sitesinden bu yazılımı indirebilirsiniz. Kurulum işlemlerinden sonra ise bu yazılım ile online alışveriş mağazanızı kurabilirsiniz. PrestaShop’un dosya boyutu ise oldukça azdır, 6 MB’lık bir alan kaplamaktadır. Böylelikle çok hızlı bir şekilde indirilebilir ve yönergelere uyarak kurulumu gerçekleşebilir.

Bütçeyi Etkilemez

 PrestaShop ücretiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır. Kuruluma minimum bütçe ayırmak isteyen ufak ya da orta ölçekli işletme sahibiyseniz bu yazılımı kullanabilirsiniz. PrestaShop’un sevilen özelliklerinden birisi ise e-ticaret sitesi kurarken herhangi bir lisans gerek olmamasıdır.

Kullanıcı Dostu

 PrestaShop, daha önce hiçbir deneyimi olmayan insanların bile oldukça basit bir şekilde kullanabileceği bir yazılımdır. Arayüzü basittir, teknik bilginiz yoksa bu yazılımdan faydalanabilirsiniz. Bunun dışında mağaza sahipleri PrestaShop ile e-ticaret sitelerini çok az bilgi ile yönetebilir ve bakımlarını gerçekleştirebilirler. İşletmelerin içerik ve gereksinimlere göre kurulabilen birçok PrestaShop ve eklenti bulunmaktadır.

Güvenli Ödeme

 Güvenli ve kullanışlı ödeme kanallarına sahip olan PrestaShop, bu alanda çok sevilmektedir. Kullanıcıların sahtekarlık konuları hakkında endişelenmesine izin vermez ve tüm ödeme işlemlerini SSL protokolü ile işler. Günümüzde çok fazla satış sağlayan tek sayfadan oluşan ödeme işlemleri ise genelde PrestaShop ile desteklenmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı