Nasıl Yapılır

Opencart Nasıl Kurulur?


Günümüzde pek çok kişi işini internet ortamına taşımak ve ürünlerini müşterileriyle kolaylıkla buluşturmak istiyor. Eğer sizde bir e-ticaret sitesi kurmak için profesyonel ve pahalı yazılım firmaları ile çalışmak gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Opencart ile artık e-ticaret sitesi kurmak çok kolay.

Opencart Nedir?

Opencart, işini internet ortamına taşımak ve e-ticaret sitesi kurmak isteyen kullanıcılar için geliştirilmiş PHP tabanlı, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir e-ticaret sistemidir. Sadece e-ticaret sitesi amacıyla yaratılan Opencart içerik yönetim sistemi ile kendi e-ticaret sitenizi çok kolay ve hızlı bir şekilde kurabilir ve kargo takibi, ödeme yöntemleri gibi işlemleri çok basit bir şekilde entegre edebilirsiniz.

İşinizi internet ortamına taşımak ve binlerce internet kullanıcısına ulaşmak için artık herhangi bir kod bilgisine veya yazılım uzmanlığına gerek yok. Opencart ile hızlı ve çabuk bir şekilde e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Günümüzde yaklaşık 400.000 web sitesi Opencart sistemini kullanmaktadır.

Opencart’ın Avantajları Nelerdir?

Kolay kurulum yapabilir, e –ticaret sitenizi kolayca yönetebilir, basit bir şekilde ödeme modüllerini yönetebilirsiniz.

Ödeme yönetimi entegrasyonu ve sanal poslar ile bütün bankaların sanal pos modüllerini kullanabilirsiniz.

Sitenize istediğiniz kadar ürün görseli ekleyebilir, her görsel için tanıtım yazıları ekleyebilir ve kullanıcıların yorum yapması için alan ayırabilirsiniz.

XLM sistem uyumu ile penta, arena gibi tedarik sistemlerini kullanabilirsiniz.

Tema seçimlerinde sağladığı çeşitlilik ve kolaylık sayesinde e –ticaret sitenize istediğiniz özelliklerde tema seçimi yapabilirsiniz.

Dünya genelinde kullanılan açık kaynak kod sistemi olması nedeniyle birçok dil eklenti paketi bulunan Opencart ile sitenizi istediğiniz dile çevirip dünya çapında yayın yapabilirsiniz.

Alışveriş ve ödeme sistemleri güvenliğini, SSL ve PCI sistemleri ile uyumlu eklentileri ile sağlayan Opencart, kullanıcıların ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde veri tabanında muhafaza eder.

Geliştirilmiş eklenti paketi ile sosyal medya da istediğiniz sitede reklamınızı veya ürün tanıtımınızı tek bir tıkla yapabilme imkanınız vardır.

Opencart, birçok açık kaynak kod sistemine göre çok basit ve çok hızlı bir şekilde kurulumu yapılabilen, ücretsiz 6000 kadar eklenti paketi ile geliştirilmiş bir e–ticaret sitesi alt yapısıdır.

Opencart Nasıl Kurulur?

Opencart kurulumunu gerçekleştirmek için öncelikle bir alan adına ve Linux işletim sistemi üzerinde çalışan bir web hosting veya sunucu hizmetine sahip olmanız gerekmektedir. Bu hizmetlerden birisine sahip olduktan sonra Cpanel üzerinden Opencart kurulumunu kolaylıkla yapabilirsiniz.

İlk olarak web hosting veya sunucu hizmetimizde yer alan Cpanel sistemine giriş yapıyor ve “Tek Tıkla Uygulama Kurulumu” sekmesinde yer alan Opencart yazılımını tıklıyoruz.

Daha sonra karşımıza “Script Ayarları” sayfası çıkıyor. Bu sayfa üzerinden protokol ve domain seçimlerini yapabilir, site bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz.  Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra sayfanın aşağısında yer alan “Yükle” butonuna basıyoruz ve işte hepsi bu kadar.

Kurulum işlemini tamamladıktan sonra “Script Ayarları” sayfasında belirlediğiniz “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” bilgileriniz ile web sitenizin Opencart sistemine giriş yapabilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı