Nasıl YapılırSunucuTeknoloji

İp Adresim Nedir? İP Adresimi Nasıl Bulabilirim?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dünyada birçok terim ve kavramlar meydana çıktı. Teknoloji dünyasının gelişmesi internet ortamlarında yer alan yazılım ve bilişim sektörünün de gelişmesini sağladı. Bu süreçte zaman içerisinde IP adresleri ve bu adresi paylaşan web siteleri yayınlandı. Peki İP adresi ne demek? İP adresi nedir? İp adresi nasıl bulunur? İşte detaylar ve daha fazlası Verigom Blog sayfasında yer alıyor..

İP Adresi Nedir?

Her bilgisayarda belirli bir internet protokolü adresi vardır. İnternet protokolü kavramına günümüzde İP denmektedir. Her bilgisayar ağlarında iletişim noktasında internet kullanan her kişinin aygıtını diğer aygıtlardan ayıran ve bunu sağlayan şeylere İP numarası denmektedir.

Bu konuyu daha net bir şekilde açıklamak gerekirse İP adresleri sizlerin cihaz numaralarınızdır. Genel olarak IP adresleri şu şekilde paylaşılmaktadır.

ip address

“00.00.000.000” Burada yer alan numaralar değişkenlik göstermekte ve bulunduğunuz konuma göre ise değişmektedir. İP adresleri bizleri belirli web sayfalarına yönlendirmektedir.

Günümüzde internet teknolojilerinin hızlı bir şekilde gelişmesi sonrasında internet üzerinden legal, illegal işler yapan kişilerin numaraları bulunmaktadır. Bu numaralar sayesinde bilgisayarlarda çalışan ağ kimlikleri tarafından konumlarınız ortaya çıkmaktadır. İnternet üzerinden gerçekleşen şüpheli ve dolandırıcılık işlemlerinde ise İP numaraları araştırılarak, tespit edilmektedir. Tespit sonrası ise kişilerin açığa çıkması oldukça basittir.

İP Adresi Nasıl Bulunur?

İnternet protokolü kimlikleri bilgisayarlardan bilgisayara göre değişkenlik göstermektedir. Her ülke için belirli bir port numarası bulunmakta ve konumlarına göre buradaki rakamlar değişkenlik gösterilebilir. İP numaraları sonsuzdur. Farklı farklı rakamlarda yer alan ip numaraları ile birlikte internette gezinmektesiniz. İP numarası bulmak isteyen kişiler ise web ortamlarında yer alan “ip adresi bulma” ve “ip adresi sorgulama” terimlerini aratarak bu numaraları bulabilmektedir.

Sizlerde bir cihazın ip numarasını bulabilmek adına buralardan sorgulama yapabilirsiniz. Bu işlemleri örnek olarak açıklayabiliriz.

“Verigom Blog” sayfasında herhangi bir içeriğe yorum atıldı. Bu yorum atılmasının ardından, yorum atan kişinin İP numarası da site panelinde belirmektedir. İP numarasını çeşitli web sayfalarından sorgulatarak kişinin konumu bulunabilir. Bu konumlar açık adres olarak değil genel olarak “Ankara, Türkiye” gibi çıkmaktadır.

Yorum atan kişiler VPN vb. bir eklenti ile yurt dışından İP alabilir. Bu süreçte ise İP adresleri her zaman doğruyu göstermemektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı