Nasıl Yapılır

İnternet Hızlandırma Yöntemleri

İnternet dünyasında yaşadığımız hız sorunlarına çözüm aramadan önce, internet hızımızın gerçekten yavaş olup olmadığını öğrenmemiz gerekmektedir. Bazı hız sorunlarının nedeni bağlandığımız siteler ya da uygulamaların bulunmuş olduğu web sunucularından kaynaklı olabilir.

İnternet üzerinde hız testi yapan birçok site bulunmaktadır. Hatta bazı internet servis sağlayıcı firmaları, kendi resmi siteleri üzerinden test yapmanıza bile olanak sağlar. Biz internet hızının testini ölçmeniz için Speedtest isimli siteyi öneriyoruz. Peki şimdi internet hızımızı arttırmak için başka neler yapabiliriz?

İnternet Paketinizi Yükseltin

İnternet bağlantılarının yavaş olmasının sebebi, internet paketi hızının düşük olmasından kaynaklanabilir. Genellikle kotalı internet olarak adlandırılan, belirli bir limitten sonra yavaşlayan internet paketleri yavaşlığından ötürü insanın sinirini bozabilir.

Bir internet sitesine girerken, mesajlaşma programlarından konuşurken, herhangi bir dosya indirmesi yaparken yaratmış olduğumu veri trafiği kotamızı doldurur. Sürekli gelişmekte olan internet teknolojileri nedeniyle internete bağlanırken indirmiş olduğumuz verilerin boyutu da her geçen gün daha da büyümektedir. Bundan 5 sene önce girmiş olduğumuz bir internet sitesi kotamızdan 1 birim veri harcarken, bugün bu veri düzeyi 1 birimden daha fazla olabilir.

Antivirüs Programı Kullanın

İnternet ortamında ziyaret ettiğimiz internet sitelerinin çok masum olduğunu düşünmeyin. Özellikle de amatör webmasterlar vasıtasıyla yayınlanan ve güvenlik sistemleri tam olarak oturmamış olan blog siteleri ve program indirme sitelerinden kötü amaçlı yazılımları kapabiliriz. Yani bir diğer deyişle bu sitelerden virüs bulaşabilir. Virüsler çalışırken hem cihazınızın işlemcisini boş yere meşgul eder hem de bağlantınızı çok yavaşlatır. Bilgisayarınıza kaliteli bir antivirüs programı kurarak düzenli bir şekilde tarama yapabilir, bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda internet bağlantı hızınız da artmış olur.

Bant Genişliği Yüksek Olan Modemleri Kullanın

Elektronik cihazlarımızın teknolojiye uyum sağlaması için sürekli olarak yeni modelleri üretiliyor. Gün geçtikçe modemlerin de alındığı ilk günkü gibi çalışmasını bekleyemeyiz. Kullandığımız eski modemler, internet mecrasındaki yaşanan gelişmelere cevap veremediği için bağlantı hızımızı etkiler. Bu nedenle internet kullanırken hız sorunları yaşamamak için bant genişliği yüksek ve de yeni nesil olan modemleri tercih etmeliyiz.

Modeminize Kablo İle Bağlanın

Wi-Fİ oldukça konforlu bir yol olarak gözükse de, internet hızını az da olsa etkileyen bir faktördür. Eğer yapabiliyorsanız internete kablo ile bağlanmaya çalışın. Wi-Fi internet sinyallerini cihazınıza iletirken kopmalar meydana gelebiliyor. Kablo ile bu sorun tamamen ortadan kalkıyor ve hızınız etkilenmiyor.

Elektromanyetik Dalga Kesici Kullanın

Kullanmakta olduğunuz elektronik cihazların tümü, çalışma esnasında elektromanyetik dalgalar yaymaktadırlar. Bu yayılan dalgalar, televizyon, telefon ve modem gibi cihazların da çalışma hızlarını olumsuz etkiliyor. Bu durumu engellemek için elektromanyetik dalga kesicisinden yararlanabilirsiniz. Elektromanyetik dalga kesici ile, internet hızında gözle görülür bir değişim yaşanır.

Modeme Bağlı Olan Tüm Kabloları Kısaltın

Kablo uzunluğu bağlantı hızını etkileyen bir diğer faktördür. Modeminize giren ve çıkan kabloların çok uzun olması, internet hızının da bir o kadar uzun yollar ile iletilmesi anlamına gelir. Dolayısıyla bu kabloları kısaltarak internet hızını da arttırmış olursunuz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı