Wordpress

En Dikkat Çekici 5 Yazı Fontu

 Yazının hikayesi, insan ırkının kendilerini ifade edebilmeleri için, çok eski çağlara uzanmaktadır. Yazı şekillerinin önemi neredeyse mağaralara çizilmiş olan resimlere kadar uzanabilir. Font kavramı ise Gutenberg’in matbaayı icat etmesi ile beraber insanlık tarihinde bir farkındalık yaratmıştır. Matbaadan sonra üretilmiş olan harf kalıpları, insanların tasarım  becerilerini geliştirmiş ve yeni fikirler üretilmesine sebebiyet vermiştir. Bu karakter bütünlüğüne ise font adı verilmiştir. Fontu bu kadar kolay bir biçimde ifade etmek, sanatsal eserleri göz önünde bulundurduğumuzda biraz haksızlık gibi sayılabilir. Peki fontu nasıl tanımlayabiliriz?

Font Nedir?

 Matbaa baskıları ya da dijital dünyada kullanılan yazı tiplerine font ismi verilmektedir. Türkçe açıklaması ile fontlar, yazı tipleri belirlemek dışında, marka konusunda da şirketlerin yüzü olarak bilinir. Tasarımcılar için, hazırlanmış olan tüm işlerde en önemli kısım fonttur. Özellikle de basılı dönemin oldukça meşhur olduğu geleneksel medya zamanlarında font; bir derginin ya da bir kitabın kimliği olarak ifade edilirdi. Kullanılmakta olan fontlar, hem günümüzde hem dijital dünya da hem de baskılı yazılarda kurumsal kimlik edinmek için oldukça önemli hususlar arasında yer alır.

 Fontların karakteristik özellikleri vardır. Bunlardan bazıları sert, zeki ya da modern olarak seçeneklendirilebilir. Özellikle ünlü firmalar tarafından kullanılan fontlar, tüketicide algı yaratmak amacıyla tasarlanır. Farklı içerikler oluşturan firmaların, özelliklerine göre farklı fontlar tercih etmesi gerekir. Peki günümüzde en dikkat çeken yazı fontları hangileridir?

Dikkat Çeken Yazı Fontları

Sovereign Yazı Fontu

 Sovereign yazı fontu, genel olarak marka kampanyaları, etiket bilgilendirmeleri ya da broşürlerde oldukça sık kullanılan bir yazı fontudur. Klasik ve modern yapıların harmanlaşması ile meydana gelen bu font, oldukça ilgi rağbet gören bir font olmuştur. Günümüzde özellikle inşaat ve gayrimenkul markaları tarafından tercih edilmekte olan Sovereign fontu, çoğu alana da hitap eder nitelikte bir fonttur.

Hitchcut Yazı Fontu

 İsminden de anlaşılacağı üzere Hithcut yazı fontu ünlü film yönetmeni Alfred Hitchcock’tan esinlenilmiş bir yazı fontudur. Bu yazı fontu korku filmlerinin üstadı olan Alfred Hitchcock’un 1958 yapımı Vertigo filminden esinlenilerek tasarlanmıştır. Hitchcut fontu, tasarımlar için güzel ve oldukça ilgi çekici bir font olarka karşımıza çıkar.

Grounday Yazı Fontu

 Groundy yazı fontunun hedef kitlesi genel olarak ciddi ve ağırbaşlı kişiler olabilir. Daha resmi firmaların sıklıkla kullanmış olduğu bu yazı fontu, okunaklı ve sade tasarımı ile dikkat çekiyor. Bu yazı fontu özellikle büyük başlıklarda ve sürmanşetlerde kullanılmaktadır.

The Salvador Yazı Fontu

 The Salvador Yazı Fontu, adından da belli olacağı üzere meşhur ressam Salvador Dali’den esinlenilerek meydana getirilmiş bir fonttur. Bu yazı fontu genellikle baskılı tişörtlerde, komik olan içeriklerde ya da özgün tasarımlarda kullanılmaktadır. Tasarımcılar arasında özgür yazı fontu olarak da bilinmektedir.

Ornette Yazı Fontu

 Bu yazı fontu genellikle davetiyeler ya da özel mektuplarda tercih edilmektedir. Ornette yazı fontunun temel yapısı el yazısı gibi bir görünüme sahip olmasıdır. Böylelikle okuyucuda sıcak duygular oluşturur ve samimi gelir. Karışıklığın içerisinde bir ahenk oluşturan Ornette yazı fontu, bazen ünlü markaların logolarında da görülebilir.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı