Teknoloji

BlueStacks Nedir? Ne İşe Yarar?

 Android işletim sistemlerine ait oyunları ve uygulamaları hemen hemen hepimiz severek kullanmaktayız. Peki bu uygulamaları başka cihazlarda çalıştırmak da ister miydik? Eğer cevabınız ever ise bu konuda BlueStacks uygulaması devreye giriyor. BlueStacks, Android işletim sistemlerinde çalışan uygulamaların, bilgisayarınızda da çalışabilmesi için geliştirilmiş olan yazılımlardır. Bilgisayarınızda Android sistemine özgü olan uygulamaları kullanmak istiyorsanız, bu uygulamayı kurarak, bu isteğinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. BlueStacks olarak bilinen bu yazılım aynı zamanda App Player olarak da adlandırılmaktadır.

BlueStacks Nasıl Kurulur ve Kullanılır?

 BlueStacks uygulamasını bilgisayarınıza indirdikten sonra, kurulum aşamalarını teker teker ilerleterek işlemin sonuna geliyoruz. Daha sonra, masa üstünde oluşmuş olan kısayola tıklayarak One Time Setup menüsüne gelip, Continue butonuna basıyoruz ve kurulum gerçekleşiyor. BlueStacks programını daha güvenilebilir bir şekilde kullanmak için Google hesabı eklemeniz tavsiye edilir.

 Kurulum tamamlandıktan sonra Let’s Go butonuna tıklayıp, Google Play üzerindeki uygulamalardan dilediğinizi indirebilir ve kullanmaya başlayabiliyorsunuz. İsterseniz uygulamayı kullanarak da uygulama aratabilirsiniz.

Bluestacks’ın Özellikleri Nedir?

 Android işletim sisteminde yer alan uygulamaları bilgisayarınızda da mümkün kılan Blustacks, birçok özelliği ile sizlere hizmet sunmaktadır. Bu özelliklerden bazıları aşağıda verildiği gibidir:

– Blustacks cihazınıza kurulduğu takdirde, android cihazlarda görülen ekranı görüntüleyebilirsiniz.

– Bilgisayarınızın özellikleri ile entegre olarak, mikrofon ve kamera gibi sensörlerle uyumlu hale gelir ve oyun oynarken hepsi aktifleşir. Yani uygulamaları tıpkı telefonunuzdaki gibi kullanabilirsiniz.

– Geliştiriciler için de uygun olma niteliği bulunur. Android sistemlere ait uygulamalar, bu uygulama ile test edilirler ve eksik yönleri giderilir.

– BlueStacks için özetle oyun dostu bir program olduğunu söyleyebiliriz. Uygulama üzerinden oyunlarınızı online bir şekilde oynayabilirsiniz. Hatta Facebook gibi sosyal medya ağlarına da bağlanabilirsiniz.

– Uygulamanın güncellemeleri sürekli olarak yapılır. Uygulama en gelişmiş şekliyle kullanıma hazır bir hale gelir.

 Yukarıda verilmiş olan özellikler ile hem basit hem de hızlı bir şekilde android sistemine ait olan uygulamalara erişim sağlanır. Masaüstü üzerinden dilediğiniz uygulamalara BlueStacks sayesinde erişip, uygulamaların tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik BlueStacks’ın bilgisayarınıza verebilecek herhangi bir zararı da bulunmuyor.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı