Dijital Pazarlama

Affiliate Marketing Nedir, Nasıl Yapılır ?

 Affiliate marketing ya da Satış Ortaklığı, basitçe ürünlerin, hizmetlerin, internet sitelerin ya da işletmelerin reklamlarını yapıp, başarılı satışlardan komisyon elde ederek internet üzerinden para kazanmanız için ortaya çıkan bir yöntemdir.

  Affiliate marketing’in çalışma yöntemi ise bir ortağın bir tüccarın reklamlarını yapması ile para kazanmasıdır. Affiliate Marketing sisteminde üç farklı taraf vardır, bunlar:

Tüccar: Baen yaratıcı ya da bir marka olarak adlandırılır. Bu durumdan bağımsız olarak bu taraf ürünlerin sahibi olur.

Ortak: Ortaklar bazen yayınlayıcı olarak da bilinirler. Bu tarafın bireyleri bir ürünü aldırmak için etkileme gücünden yararlanırlar. Genellikle ortaklar blogcular ya da influencerlardan oluşmaktadır.                                                                                                                   Müşteri: İsmin de belli olduğu gibi bu kişiler ortak tarafından reklamının yapıldığı ürünleri alan kişilerdir.

Affiliate Marketing’in Avantajları Nelerdir?

– Ucuz Başlangıç Maliyeti: Genellikle ortaklık programına katılabilmek için ödeme yapılması gerekmiyor. Ortaklık şirketlerinin çoğunluğu hizmetler ve ürünler ile ilgilenecektir. Yani sizin envanter ya da depo gibi şeyler hakkında endileşelenmeniz de gerekmiyor.

– Katılımı Kolay: Ortaklık programına katılmanın şartları oldukça kolaydır. Yapmanız gereken tek şey form doldurmaktır. Form sonrası ise ürünlerin reklamlarını yapmaya başlayabilirsiniz. Fakat bazı programlara katılım diğerlerine oranla bir tık daha zor olabilir.

– Kargo ya da İadelerle Uğraşılmaz: Ortak olarak ilgilenilmesi gerek tek şey markanın, ürünün ya da hizmetin reklamını yapmaktır. Ürün ve hizmet ile ilgili bilgiler ile tüccar ilgilenir.

– 7/24 Para Kazanırsınız: Tıpkı diğer online işletmelerde olduğu gibi, bu uygulama ile uyurken bile para kazanabilirsiniz.

Affiliate Marketing Nasıl Yapılır?

 Para kazanma yöntemi olan affiliate marketing, hemen hemen herkesin aklına yatan ve basit bir yöntem olarak bilinir. İşin asıl mantığını kavranıp, doğru yolda ilerlediğiniz sürece de iyi bir gelir kaynağı olacaktır. Fakat bu işe girmeden önce hakkında biraz araştırma yapıp bilgi edinmek de önemli bir husustur. Affiliate marketing’in iki farklı yöntemi vardır.

Çiftçi Yöntemi

 Affiliate marketingin çiftçi yönteminde müşteriler sizi bulur ve internet siteniz aracılığıyla satmakta olduğunuz ürünlere ve hizmetlere ulaşır. Çiftçi yönteminde kendinize özel bir blog açmış olursunuz ve satışını yapmakta olduğunuz ürün ile ilgi bilgileri bu sitede yayınlarsınız. Bu yazılar ne kadar başarılı v bilgili olursa, müşteriler de o kadar ilgili olur. Müşterilerin ise sizin referans kodunuzun bulunmuş olduğu bağlantılara tıklayarak üyelik oluşturması ya da form doldurması işlemlerinden sonra kendi payınızı kazanırsınız.

Avcı Yöntemi

 Diğer bir yöntem olan avcı yönteminde ise siz müşterilerinizi bulursunuz ve onlara referans kodlu bağlantılar gönderirsiniz. Bu bağlantıları sosyal medya ya da forum sitelerinden yaparsınız. Bu yöntem ile gerekli platformlarda da reklam verebilirsiniz.

 Hem avcı hem de çiftçi yönteminden aynı zamanda yararlanabilirsiniz. Önemli olan detay, satışını yapmış olduğunuz ürünleri ve verdiğiniz hizmetler, en iyi şekillerde anlatıp müşterilere sunmak ve onları ikna etmektir. Bu noktada ise bir internet sitesi açarak amaçlarınıza daha da yaklaşabilir, müşterileri etkileyebilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı