Nasıl YapılırTeknoloji

Adblock Nedir? Ne İşe Yarar?

Reklam engelleyicileri, gizliliğimizi korumada ve sorunsuz bir gezinme deneyimi sağlamada önemli bir rol oynamaktadır.

Teknik olarak konuşursak, reklam engelleyiciler reklamları engellemezler – tarayıcıya içerik indiren web isteklerini engellerler. Diğer bir deyişle, reklam engelleyicileri ve bunlar arasında en çok kullanılan AdBlock reklamların tarayıcınıza indirilmesini durdurarak web sayfalarının daha hızlı yüklenmesini sağlar ve daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunar.  

Adblock nasıl çalışır?

Adblock teknolojisi , neyin engelleneceğini ve gizleneceğini veya ziyaret ettiğiniz sayfalarda nelerin görünmesine izin verileceğini belirleyen, filtre listeleri adı verilen basit listelere dayanır. Bu listeler, sadece bir “izin listesi” veya “engelleme listesi” biçimindeki bir URL listesinden oluşur.

adblock reklam engelleme

Biri web sitesini ziyaret ettiğinizde; Adblock o web sitesinin bu filtre listelerinden birinde olup olmadığını hızlı bir şekilde kontrol eder. Öyleyse, harici içerik talebi engellenir ve reklam web sayfasına indirilmez. Özetle, Adblock eklentisi, ziyaret ettiğiniz web sayfalarında nelerin engellenmesi veya engellenmemesi gerektiğini belirleyen, bu filtre listelerinde oluşturulmuş bir kurallar kümesidir. 

Filtre listeleri genellikle reklam engelleyicileri veya reklam şirketlerinin geliştiricileriyle bağlantısı olmayan üçüncü taraf bir topluluk tarafından tutulur.

Reklamlar nasıl kullanılır?

Kısa cevap, şirketlerin, tekliflerini kullanıcılara tanıtmak ve böylece satışları ve toplam geliri artırmak için pazarlama veya tanıtım faaliyetlerinin bir parçası olarak reklamları kullanmalarıdır. Reklam, bir şirketin bir ürün veya hizmet hakkında farkındalık yaratmasını sağlayan bu pazarlama sürecinin ( bknz : siber pazartesi pazarlama planı ) farklı aşamalarında farklı bir rol oynar.

Reklamlar olmadan, en sevdiğimiz ürünleri veya markaları satın alamaz, talep üzerine hizmetlere erişemez veya hayalimizdeki tatili gerçeğe dönüştüremezdik. 

Reklamların faydaları

Reklamlar hem satıcılara hem de tüketicilere fayda sağlamalıdır. Daha önce de belirtildiği gibi, şirketler tekliflerini reklamlar aracılığıyla tanıtabilirler. Öte yandan tüketiciler, bilinçli kararlar almak için piyasada bulunan mevcut teklifler, indirim fırsatları ve diğer potansiyel seçenekler hakkında gerekli bilgilere erişebilirler. 

Reklamlar neden bir problemdir?

Reklamların istenmeyen ve olumsuz bir şey olarak algılanmasının birden çok nedeni vardır.

Her şeyden önce, reklamlar gerçekliğin abartılı hali haline geldi. İkincisi, kullanıcı tercihleri ​​ve ihtiyaçları, reklamların yalnızca gerçeği ve gerçeği temsil etmesi gerekmeyecek, aynı zamanda sezgisel, kişinin istekleri ve inançlarıyla alakalı olması ve doğru zamanda doğru kanala yerleştirilmesi gerekecek şekilde gelişmiştir.

Maalesef, reklam yaratıcıları, etkileşim oluşturmaktan ziyade yalnızca bir tüketicinin dikkatini çekmeye odaklanma eğilimindedir. Bu, son derece rahatsız edici reklamlar, sinir bozucu reklamlar, kullanıcıya çok kötü bir deneyim sağlayan reklamlarla sonuçlandı. Bu satır boyunca devam ederken, reklamların çoğu bir web sayfası için o kadar ağırdır ki, web sitelerinin yüklenmesi çok daha uzun zaman alır ve kötü bir site içerisinde gezinme deneyimi yaratır.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı