Nasıl Yapılır

PHP Nedir, PHP Nasıl Öğrenilir?

PHP bir internet sitesi ya da özellikle web geliştirme için oldukça uygun olan, HTML’ye gömülebilen, sıkça kullanılmakta olan açık kaynaklı bir komut dosyası yazma dilidir. Sunucu PHP kodunu yürüterek PHP ile interenet sitenizin HMTL içeriklerini doldurur. Yazılımı yeni öğrenecek bireyler için ise genel olarak kolay olduğu söylenir. Günümüzde internet sitelerinin %80’lik bir kısa PHP programlama dili ile oluşturulmakta ve yönetilmektedir. Örnek verecek olursak Wikipedia, Pinterest ve Tumblr gibi siteler PHP’den yararlanmaktadır.

PHP Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

 PHP’nin kullanım açısından birçok yararı vardır. Bunlar:

– PHO açık kaynak kodludur ve ücretsiz kullanım sahiptir.

– JSP ve ASP gibi diller ile karşılaştırıldığında daha kısa bir sürede öğrenilebilir.

– Geniş geliştirme kütüphanesi ve çoğu interneti barındırma sunucusuna sahiptir.

– PHP son teknolojiyi takip ederek kendini düzenli olarak günceller.

– PHP çapraz bir platforma sahiptir. Yani uygulamanızı istediğiniz işletim sistemlerine dağıtabilirsiniz. Örneğin Windows, Linux ya da Mac OS gibi.

Php Programlama Dili Nasıl Öğrenilir?

 Öncelikli olarak bu dili öğrenmeden önce; web teknolojileri hakkında kısa bir ön çalışma yapmanız faydalı olabilir. HTML, CSS ve JS gibi konularda birtakım bilgilere sahip olmak, öğrenme sürecinizi de hızlandıracaktır. Daha sonra PHP ile ilgili videolara ya da dökümanlara göz atarak bu programlama dilini basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. PHP diğer programlama dillerine göre daha basit ve kuvvetli bir dildir. Meslek edindirme kurslarında bile PHP programlama diline özel sınıflar açılmaktadır. İsterseniz ücretsiz olarak bu kurslara katılabilir ve temel seviyede bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu kurslardan mezun olup sertifika alındığı takdirde web tasarımı gerçekleştirebilir ve bu alanda para kazanabilirsiniz.

 PHP programlama dilinin öğrenimi kolay olmasına rağmen, birçok sektör PHP yazılımcısına ihtiyaç duymaktadır. PHP yazılımcıları genel olarak diğer yazılım dillerine göre daha az bir maaş ile çalışsa da, sektörde aranan özelliklerden birisi olmuştur. PHP programlama dilini öğrenmeye başlamadan önce genel olarak web sitesinin ara yüz tarafında birtakım bilgilere sahip olmanız gerektiği de söylenmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı