Nasıl Yapılır

Klasör Şifreleme Nasıl Yapılır?

Her bilgisayar kullanıcının saklı tutmak isteyeceğiniz bazı klasör ya da dosyalar olabilir. Bu dosyaların içeriklerini sizden başka hiç kimsenin erişememesi için yapılabilecek en güvenli yol ise şifrelendirme yöntemidir. Neyse ki klasör şifrelendirme yöntemi için hiçbir program gerekmez, herkes kolayca şifre koyabilir. Peki bu şifreleme nasıl yapılır?

Klasör Şifreleme Basamakları

Klasör şifrelendirme için yapılması gereken ilk aşama, bir klasör açıp ya da mevcut bir klasörün içine gizlemek istediğiniz belgeleri bu klasörün içine atmaktan başlar. Belgeleri koruma amaçlı yapılacak olan şifreleme işlemi hiçbir programa gerek kalmadan, direkt bilgisayar üzerinden halledilebilir. Daha sonraki işlemler ise:

  • Saklamak istediğiniz belgeleri barındıran klasöre sağ tıklayıp, karşınıza çıkan özellikler seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.
  • Özellik seçeneğine tıkladıktan sonra gelişmiş seçeneğine tıklamalısınız. Buraya tıkladığınızda aşağıda verileri korumak için şifrele diye bir seçenek belirecek. Bu alan klasörü şifrelemek için kullanılır.
  • Son olarak bu alana girerek klasörünüze şifre koyabilirsiniz.

Şifre Belirleme Nasıl Olur?

Klasörünüze koymak istediğiniz şifreyi bu butona yazdıktan sonra, şifreniz belirlenecektir. Dilediğiniz şifreyi koymakla özgür olduğunuz gibi, aynı zamanda şifrenin kaç karakter olması gerektiği ve yasaklı karakterler gibi kurallar da vardır. Bu durumları göz önünde bulundurarak şifrenize karar verebilir ve klasörünüzü şifrelendirebilirsiniz.

Şifre Belirleme Nasıl Olur

Şifre Belirlendikten Sonra Ne Olur?

Şifrenizi belirledikten sonra, gelişmiş özellikler kısmını kapatmanız gerekmektedir. Daha sonra ise belirlemiş olduğunuz şifrenin gerçekleşmesi için uygula butonuna tıklamalısınız. Kısa bir süre sonra işleminiz tamamlanacaktır. Bu işlemden sonra sizden başka hiç kimse klasöre erişim sağlayamaz. Uygulama tamamlandığında, şifreleme işlemini gerçekleştirdiğiniz klasöre tıklayın deneme yapabilirsiniz. Ama unutmayın klasöre yalnızca doğru şifre yazıldığı taktirde giriş sağlayabilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı