Nasıl Yapılır

İnternet Hızlandırma Teknikleri 2020

Teknolojinin gün geçtikçe gelişmesiyle internet oldukça önemli bir konuma gelmiştir. Günümüzde neredeyse her işimizi internet aracılığıyla yapmaktayız. Tabii ki sadece internetin varlığı her işimi halletmemiz açısından yeterli olmayabilir. Aynı zamanda internetimizin iyi bir hıza da sahip olması önemlidir. Bazen internetinizde yavaşlamalar yaşıyorsanız ve bu durum canınızı sıkıyorsa, aşağıda sizin için hazırlamış olduğumuz internet hızlandırma tekniklerinden yararlanabilirsiniz.

İnternet Hızlandırma Teknikleri Nelerdir?

İnternet Hız Testi Yapın

 Öncelikle internetinizin hızını ölçmeniz gerekmektedir. Bazen iyi internet koşullarına sahip olduğunuz zaman bile internetinizde yavaşlama meydana gelebilir. Bu durumu sonuca kavuşturmaya internetinizin hızını ölçmekle başlayabilirsiniz. İnternetinizin hız testini yapmak için birçok siteden yardım alabilirsiniz.

Virüslerden Kurtulun.

 İnternetinizin hızının düşmemesi için mutlaka yapmanız gereken işlemlerden birisi virüsleri temizlemektir. Virüsler bilgisayarınıza zarar veren yazılımlardır ve internet hızınızı yavaşlatır. Sadece internet hızınızı yavaşlatmakla kalmaz, aynı zamanda bilgisayar kaynaklarınızı da kullandığı için sisteminizi yavaşlatır. Dolayısıyla internet hızınızın yavaşlamaması için iyi bir virüs programı ile virüslerden kurtulmalısınız.

Bant Genişliği Yüksek Olan Modemleri Tercih Edin.

 Bant aralığının yüksek olduğu modemler, her daim internete olan erişiminizi daha hızlı bir hale getirecektir. Hatta bazen internet hızının yavaşlamasının tek nedeni bu sorun bile olabilir. Bu nedenden ötürü modeminizi seçerken, bant aralığı yüksek olanları tercih etmenizde fayda var. Son zamanlarda oldukça yaygın bir hale gelen 5Ghz destekli modemler, 2Ghz destekli olanlara göre çok daha hızlı ve sorunsuz bir internet hizmeti sunar.

Bağlantı Kablolarını Kısaltın.

 Modeminize bağlı olan ya da bilgisayarınıza giren kablolar bazen internet hızını etkileyebilir. Kabloların uzunlukları arttıkça direnç değerleri de Ohm cinsinden artış gösterir. Yani uzun bir kablo, veri iletirken bazı verilerin kaybolmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle daha hızlı bir internet için kablo uzunluğunu her zaman kısa tutmanız gerektiğini unutmayın. Aynı zamanda uzun olan kabloların evinizde daha çok yer kaplama gibi problemleri de vardır.

Kablolu İnternet Bağlantısını Kullanın.

 Wi-fi günümüzde oldukça önemli bir yer edinirken, aynı zamanda bağımsız bir özgürlük de sağlar. Fakat kısa bir Cat6 kablosuyla sağlamış olduğunuz internet bağlantısı, kablosuz yani wi-fi bağlantısına göre çok daha hızlı sonuçlar verecektir. Eğer bilgisayarınız modeme yakın bir bölgede ise, kablolu internet bağlantısını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Elektromanyetik Dalga Kesici Kullanın.

 Evinizde ya da iş yerinizde çok farklı adette elektronik aletler bulunabilir. Günün çoğu vakti telefonlar, televizyon ya da televizyonlar, ses sistemleri gibi elektronik cihazlar aynı vakitlerde çalışabilir. Bu cihazların yaymış olduğu elektronik dalgalar ise sadece insan sağlığına zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda diğer cihazların çalışma hızlarını da etkileyebilir. Bu durumda elektronik dalga kesici kullanılması, hem sizlerin sağlığı hem de kullanmakta olduğunuz internetin hızı açısından önemli bir hale gelmektedir.

Yazılımlarınızı Sürekli Olarak Güncelleyin.

 Kullanmakta olduğumuz cihazlar ve bu cihazlarda bulunan yazılımlar, sürekli olarak yeni bir güncelleme çıkarırlar. Cihazlarınızı sürekli olarak yenilemek ekonomik olarak uygun bir çözüm olmayabilir. Bunun yerine cihazlarınızın yazılımlarını güncelleyerek onları daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz. Yazılım, internet bağlantı hızını ve güvenliğini etkileyen önemli faktörlerdendir. Dolayısıyla sürekli güncellenmiş olan cihazlarınızda internet bağlantısı hızı güncellenmeyen cihazlarınkine göre çok daha iyi olabilir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı