Nasıl Yapılır

Google Drive Nedir, Nasıl Kullanılır?

 Google Drive, Google tarafından oluşturulan, dosya ve senkronizasyon hizmetidir. Google Drive size bilgisayar ile telefon arasındaki senkronizasyonu ve farklı bilgisayarlar üzerinden drive’a erişim sağlama hizmeti sunmaktadır. Bu hizmet ile bulutta içerik depolama, klasör paylaşma ve iş birliği yapılan kişilerle döküman paylaşma imkanı sağlanır. Google drive size ücretsiz olarak 15GB’lık bir veri alanı verir, bu alanı genişletmeniz için aylık ödeme yapmanız gerekir. Aynı zamanda bu platfomu IOS veya Android işletim sistemlerine de uygulama olarak indirebilirsiniz. Google Drive, basit bir kullanıma sahip olduğu için kullanıcılarına gayet iyi bir deneyim yaşatmaktadır.

Google Drive Nasıl Kulanılır?

 Uygulama oldukça basit bir dile sahip olduğu için anlaşılması da bir o kadar basittir. Telefonunuza indirdiğiniz uygulama ya da internetten girmiş olduğunuz google drive linkine; aktarmak istediğiniz verileri yükle kısmına girip aktarabilirsiniz. Google Drive’a istenilen her bilgi atılabilir. Örneğin istediğiniz bir fotoğrafı, videoyu, belgeyi ya da bir müziği. Google genelde Drive’ı wi-fi ile kullanmayı uygun gördüğünden wi-fi bağlantılı gerekebiliyor. Fakat wi-fi erişiminin olmadığı bir alandaysanız, “tümüne şimdi devam ettir” butonuna tıklayarak da işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda Drive’ınıza yüklemiş olduğunuz verileri başkaları tarafından görüntülenmesini istiyorsanız, paylaş kısmına tıkayarak bu işlemi de halledebilirsiniz.

Google Drive’da Ne Tür Dosyaları Paylaşabilirim?

 Google Drive size birçok farklı türdeki dosyayı paylaşma imkanı veriyor. Bu dosyalar;

– Resim, metin, video ve müzik dosyaları

– Microsoft Word, Power Point, Excel

– Adobe Photoshop, Illustrator

– ZIP ya da RAR gibi sıkıştırılmış dosyalar

– Sclable Vector Graphics

– XML Paper Specification

– Fonts

 Neden Google Drive Kullanmalıyım?

 Google Drive, özetle açıklayacak olursak bizim bilgilerimizi güvende tutan bir araçtır. Google Drive’a yüklemiş olduğumuz veriler biz paylaşıma açmadığımız sürece kimse tarafından görüntülenemez. Aynı zamanda telefonumuz ya da bilgisayarımız çok dolu olduğu zaman, bize burayı bir ek depo olarak kullanma imkanı da verir. 15 GB’lik ücretsiz depo alanını göz önünde bulundurduğumuzda hiç de az bir alan değil. Bu alan size yetmediği takdirde oldukça uygun fiyatlar ile alanı genişletme imkanınız da bulunmaktadır.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı